Ευφροσύνη
Πατσού

Ψυχολόγος
Πατσού Ευφροσύνη Δ.
Θήρας 26, Γέρακας, 15344, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Πατσού Ευφροσύνη Δ. Θήρας 26, Γέρακας, 15344, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 50 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό-ψυχολόγο, ωστόσο μπορεί να καθυστερούμε για διάφορους λόγους ο καθένας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τη δυσλειτουργικότητα στην καθημερινή μας ζωή. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο επιστήμονας ψυχολόγος βρίσκεται εκεί όταν τον έχουμε ανάγκη χωρίς να μειώνεται η δική μας γνώμη και άποψη. Έχει εκπαιδευτεί να κάνει τον άνθρωπο που έχει απέναντι του να βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος, να τον στηρίζει όταν είναι ευάλωτος και να τον διευκολύνει στο να πάρει μόνος του αυτός τις αποφάσεις για την ζωή του. Δεν έχει το ρόλο του ηθικολόγου ούτε του κριτή της ζωής και των πράξεων του άλλου. Δεν βάζει «ταμπέλες» και ο ρόλος του δεν είναι να παρουσιάσει την τέλεια προσωπικότητα και την άψογη ζωή, αλλά να βοηθήσει το άτομο που έχει απέναντι του να βρει τον εαυτό του και τις λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν. Κάθε επαγγελματίας ψυχολόγος, ο οποίος διασφαλίζει το επάγγελμα του με τις διαπιστευμένες γνώσεις του, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του, το κύρος και τον επαγγελματισμό του, διαφυλάσσει το επάγγελμα του στο ακέραιο και δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μεταφέρει τα λεγόμενα σας. Σε καμία περίπτωση ο ψυχολόγος δεν χορηγεί φάρμακα και δεν δέχεται μόνο περιστατικά παθολογικών καταστάσεων. Ο ψυχολόγος είναι εκεί για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο θέμα μας απασχολεί και επιπλέον στις μέρες μας πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε τα ταμπού και τις απόψεις ανθρώπων οι οποίοι είχαν προκαταλήψεις και αναστολές. Καλό είναι πάντα να ενημερωνόμαστε σχετικά με τον οποιοδήποτε επαγγελματία χρειαστούμε τη βοήθεια του. Δεν είναι ντροπή να μάθουμε για την πορεία του, τις γνώσεις του και την εμπειρία στο αντικείμενο. Επίσης αν κάποια στιγμή αισθανθούμε ότι δεν μας ταιριάζει αυτή η συνεργασία είμαστε ελεύθεροι να την διακόψουμε και να αναζητήσουμε σε άλλον ειδικό τη λύση. Η διάρκεια και το κόστος των συνεδριών καθορίζεται από κάθε ειδικό ξεχωριστά. Ο ψυχολόγος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον πελάτη τόσο για το χρόνο που θα χρειαστεί, όσο και για την οικονομική επιβάρυνση. Οι σύγχρονες μορφές ψυχοθεραπείας τείνουν να είναι βραχείες με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και συνήθως ολοκληρώνονται σε 3-6 μήνες ανάλογα πάντα με το περιστατικό. Όσο το γρηγορότερο αναφέρουμε το θέμα μας σε κάποιο ειδικό τόσο το καλύτερο. Μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με κάποιο ψυχολόγο μόλις αντιληφθείτε ότι κάτι γίνεται δυσλειτουργικό στην καθημερινότητα σας.

Σπουδές:

1) Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών ( 2007) Tμήμα ψυχολογίας

Άδεια ασκήσεως  επαγγέλματος

2) Πτυχίο Tμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( 1997)

3) Υποψήφια Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα ψυχολογίας

4) Μεταπτυχιακό δίπλωμα αθλητικής ψυχολογίας

Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

5) Εκπαίδευση τετραετούς διάρκειας στη συνθετική συμβουλευτική ψυχολογία

Edexcel ( 2012)

Εμπειρία:

Ψυχολόγος Εθνικής ομάδας στίβου (2009 – 2014)                                                      Ψυχολόγος στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. – Τμήμα ΣΤΙΒΟΥ (2007 – 07/2010)                                Ψυχολόγος Κλινική Γαλήνειο Μέλαθρο - Τμήμα Τοξικομανών  (10/2006 – 05/2009) Καθηγήτρια Ψυχολογίας – Ι.Ι.Ε.Κ. Ιπποκράτειος              (10/2007 – 03/2008)                  Καθηγήτρια Ψυχολογίας -Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών                Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  - Εργαστήρια Κινητικής Συμπεριφοράς – Προπτυχιακό  (10/2011 – 02/2012)                                          Καθηγήτρια Ψυχολογίας – Δ..Ι.Ε. Κ.    Γλυφάδας   (10/2013 – 06/2014)              Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Κ.Δ.Β.Μ & Κ.Ε.Κ.

 

Συνέδρια:

Πατσού, Ε., Ψυχουντάκη, Μ., Σταύρου, Ν., Καρτερολιώτης, Κ. (2014). Τερματισμός Αθλητικής Καριέρας και Στρατηγικές Αντιμετώπισης. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής. ΑθήναΠατσού, Ε., Ψυχουντάκη, Μ., Σταύρου, Ν., Καρτερολιώτης, Κ. (2014). Η επίδραση της άσκησης στη Ψυχική Υγεία μετά τον Τερματισμό της Αθλητικής Καριέρας. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής. Αθήνα.Patsou, E., Psychountaki, M., Stavrou, N., & Karteroliotis, K. (2012). Voluntary or involuntary career termination: What’s the difference between the two of them? Book of abstracts of the 13th World Congress of Sport Psychology – Harmony and Excellence in Sport and Life. Beiing, China.Πατσού, Ε. & Ψυχουντάκη, Μ. (2012). Σύντομο Πρόγραμμα Ψυχολογικής Παρέμβασης: η μελέτη περίπτωσης αθλητή του τριάθλου. 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας. Αθήνα.Πατσού, Ε. (2012). Στρατηγικές Αντιμετώπισης στον Τερματισμό της Αθλητικής Καριέρας. Επιστημονική ημερίδα: Ο ελληνικός αθλητισμός στα χρόνια της κρίσης και οι προκλήσεις της νέας εποχής. Ξυλόκαστρο.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά (επίπεδο Proficiency)

Μέλος Συλλόγων:

Ø  Τακτικό μέλος Πανελληνίου Συλλόγου ΨυχολόγωνØ  Τακτικό μέλος Ελληνικής Αθλητικής εταιρείαςØ  Έγκριτο μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ø  Πιστοποιημένο μητρώο ΕΚΕΠΙΣ Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

Κρίσεις πανικού, διαζύγιο, πένθος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, life coaching, άγχος, αθλητική ψυχολογία. Σεμινάρια σε αθλητικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή:17:00μμ -22:00μμ

Σημαντικές πληροφορίες:

Πρακτική άσκηση Ιδιωτικό Σχολείο «Μαίρη Αργύρη Λαιμού» (2006 – 2007)Παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας στην εκπομπή «Γυναίκες» της ΕΤ1,  το 2011


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook