Παναγιώτης
Τσόγκας

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Τσόγκας Παναγιώτης Δ.
Λεωφόρος Κηφισίας 176 & Βεάκη Αιμιλίου 1, Νέο Ψυχικό, 15451, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Τσόγκας Παναγιώτης Δ. Λεωφόρος Κηφισίας 176 & Βεάκη Αιμιλίου 1, Νέο Ψυχικό, 15451, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Στους ασθενείς με λεύκη, η αλλαγή της εμφάνισης εξαιτίας της δυσμορφίας προκαλεί σημαντικά προβλήματα συχνά με σοβαρές ψυχοσωματικές επιπτώσεις που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, την οικογενειακή και σεξουαλική ζωή των ασθενών. Οι ασθενείς δεν βρίσκουν πάντα την συναισθηματική κατανόηση από τον θεράποντά τους και πολλές φορές απογοητεύονται από την άστοχη αντιμετώπιση, την ολιγόλεπτη εξέταση και την αδιαφορία επί του ψυχολογικού κομματιού της πάθησης. Στο Ψυχοδερματολογικό Κέντρο Αντιμετώπισης της Λεύκης συνδυάζουμε τις ψυχολογικές παρεμβάσεις που αφορούν την αυτοπεποίθηση, την ποιότητα ζωής και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ασθενών με την εξατομικευμένη γαληνική φαρμακευτική αγωγή. Η 20ετής μας εμπειρία στην αντιμετώπιση της λεύκης και η επιστημονική μας κατάρτιση στην φαρμακολογία μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε γρήγορα, εύκολα, ανώδυνα, χωρίς παρενέργειες πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εξατομικευμένης δερματολογικής αγωγής, δηλαδή με φάρμακα που φτιάχνονται αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή και για το συγκεκριμένο σημείο του σώματος που έχει το πρόβλημα.

Σπουδές:

  1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1970 -1974. Φαρμακευτική Σχολή
  2. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1975 -1982. Ιατρική Σχολή
  3. Νοσοκομείο Κοζάνης 1988 - 1989 Παθολογική Κλινική – Χειρουργική
  4. Νοσοκομείο Αφροδισίων Νόσων, Πανεπιστημιακή Κλινική 1993 – 1995 Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας
  5. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τμήμα Φαρμακολογίας. 1995 - 1999Διδακτορική διατριβή.

Εμπειρία:

Εξειδίκευση στο εξωτερικό με αντικείμενο τη Λεύκη ( Vitiligo )

  1. 1999 Centro  de  Historetapia placentaria. Habana Cubaμε τον καθηγητή Dr.Carlos M. Miyares Cao .
  2. 2000 Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με τον καθηγητή Leopoldo F. Mondes M. D Alabama - Buenos Aires .
  3. Πολυετής συνεργασία με το London   Guildahall University – Departement of Psychology – με αντικείμενο την ψυχολογία ασθενών με λεύκη .
  4. Πολυετής συνεργασία με τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας με τον Καθηγητή Νικηφόρο Αγγελόπουλο.

Επιστημονική σταδιοδρομία

1975 – 1977 Υπηρέτησε με το βαθμό του Δοκίμου Φαρμακοποιού - είχε τη διεύθυνση σε διάφορα στρατιωτικά Φαρμακεία της Χώρας.

1978-1988Άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού στη πόλη της Κοζάνης

1990-1993 Yπηρεσία Υπαίθρου . Aγροτικό ιατρείο - Κνίδης Γρεβενών και το Νοσοκομείο Γρεβενών στη δερματολογική κλινική.

Μέλος Συλλόγων:

  1. Μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας .
  2. Μέλος της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Εταιρείας.
  3. Μέλος της Ελληνικής Γηριατρικής Εταιρείας
  4. Μέλος της Πανευρωπαϊκής Ψυχοδερματολογικής Εταιρείας. ESPaD.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή:09:00πμ -15:00 μμ και 17:00μμ -21:00μμ

Σημαντικές πληροφορίες:

Λεύκη είναι μια επίκτητη διαταραχή της μελάχρωσης που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών κηλίδων στην επιφάνεια του δέρματος. Προκαλείται από την προοδευτική καταστροφή ή αδρανοποίηση των μελανοκυττάρων που βρίσκονται στο βάθος της επιδερμίδας και που είναι υπεύθυνα για των χρωματισμό των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας. Επιδημιολογικά, το ένα τοις εκατό των Ευρωπαίων, το ένα τοις εκατό των Αμερικανών, και το 8,8 τοις εκατό των Μεξικανών, των Ινδών και των Ιαπώνων, πάσχουν από λευκή. Από αυτούς, το 50 τοις εκατό των ασθενών εμφανίζουν λεύκη σε ηλικία μικρότερη των 20 ετών και το 25 τοις εκατό σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών. Στατιστικά, εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες αλλά αυτό είναι πλασματικό καθότι οι άνδρες δυσκολότερα πηγαίνουν στον γιατρό. Ανήκει στις αυτοάνοσες παθήσεις (δηλαδή σε παθήσεις που ο οργανισμός μόνος του καταστρέφει κάποια αντισώματα του, τα οποία μέχρι τώρα τα αναγνώριζε σαν δικά του) και συχνά συνυπάρχει με άλλες αυτοάνοσες παθήσεις όπως είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η ψωρίαση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα κτλ. Η πορεία τις ασθένειας είναι απρόβλεπτη και η ανταπόκριση του ασθενή στην θεραπεία ποικίλει.


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook