Εμπειρία:
Εξειδίκευση στο εξωτερικό με αντικείμενο τη Λεύκη ( Vitiligo )
- 1999 Centro de Historetapia placentaria. Habana Cubaμε τον καθηγητή Dr.Carlos M. Miyares Cao .
- 2000 Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με τον καθηγητή Leopoldo F. Mondes M. D Alabama - Buenos Aires .
- Πολυετής συνεργασία με το London Guildahall University – Departement of Psychology – με αντικείμενο την ψυχολογία ασθενών με λεύκη .
- Πολυετής συνεργασία με τη Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας με τον Καθηγητή Νικηφόρο Αγγελόπουλο.
Επιστημονική σταδιοδρομία
1975 – 1977 Υπηρέτησε με το βαθμό του Δοκίμου Φαρμακοποιού - είχε τη διεύθυνση σε διάφορα στρατιωτικά Φαρμακεία της Χώρας.
1978-1988Άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού στη πόλη της Κοζάνης
1990-1993 Yπηρεσία Υπαίθρου . Aγροτικό ιατρείο - Κνίδης Γρεβενών και το Νοσοκομείο Γρεβενών στη δερματολογική κλινική.
Σημαντικές πληροφορίες:
Λεύκη είναι μια επίκτητη διαταραχή της μελάχρωσης που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λευκών κηλίδων στην επιφάνεια του δέρματος. Προκαλείται από την προοδευτική καταστροφή ή αδρανοποίηση των μελανοκυττάρων που βρίσκονται στο βάθος της επιδερμίδας και που είναι υπεύθυνα για των χρωματισμό των επιφανειακών κυττάρων της επιδερμίδας. Επιδημιολογικά, το ένα τοις εκατό των Ευρωπαίων, το ένα τοις εκατό των Αμερικανών, και το 8,8 τοις εκατό των Μεξικανών, των Ινδών και των Ιαπώνων, πάσχουν από λευκή. Από αυτούς, το 50 τοις εκατό των ασθενών εμφανίζουν λεύκη σε ηλικία μικρότερη των 20 ετών και το 25 τοις εκατό σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών. Στατιστικά, εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες αλλά αυτό είναι πλασματικό καθότι οι άνδρες δυσκολότερα πηγαίνουν στον γιατρό. Ανήκει στις αυτοάνοσες παθήσεις (δηλαδή σε παθήσεις που ο οργανισμός μόνος του καταστρέφει κάποια αντισώματα του, τα οποία μέχρι τώρα τα αναγνώριζε σαν δικά του) και συχνά συνυπάρχει με άλλες αυτοάνοσες παθήσεις όπως είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η ψωρίαση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα κτλ. Η πορεία τις ασθένειας είναι απρόβλεπτη και η ανταπόκριση του ασθενή στην θεραπεία ποικίλει.