Αγγελική
Ζαφειράκη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ζαφειράκη Αγγελική Δ.
Αγίου Γεωργίου 2 & Σαπφούς, Χαϊδάρι, 12461, ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέχεται η δυνατότητα κατ’οίκον επισκέψεων.
FB Share
Ζαφειράκη Αγγελική Δ. Αγίου Γεωργίου 2 & Σαπφούς, Χαϊδάρι, 12461, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Η πολυετής πείρα μας στο χώρο της διατροφής και της υγείας έχει αποδείξει πως η επιστημονική καθοδήγηση σε συνδυασμό με τη διατροφική εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμα και υγιεινά αποτελέσματα. Από το 2003 έχουμε το γραφείο στο Χαϊδάρι όπου παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες. Λιπομέτρηση, Εκτίμηση βαθμού παχυσαρκίας, Εκτίμηση μεταβολισμού, Εργομέτρηση, Διατροφική εκπαίδευση, Ανθρωπομετρία. Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και στη διατροφή παιδιών και εφήβων.

Σπουδές:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό λύκειο του Αιγάλεω με βαθμό απολυτηρίου (20) Άριστα. Το 1994 εισήχθηκε στο Τμήμα Διατροφής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2000 αποφοίτησε. Η πτυχιακή της εργασία με θέμα «Αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και η επίδραση τους στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου» βαθμολογήθηκε με Άριστα 10 και καταχωρήθηκε στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΤΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Εμπειρία:

Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1998-99 διεξήγαγε ποιοτικούς ελέγχους τροφίμων σε μεγάλα εργοστάσια και παρασκευαστήρια τροφίμων στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έκανε γευσιγνωσία σε μπύρα και κρασί με εντοπισμό των αλκοολικών τους βαθμών.Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο παρακολούθησε περιστατικά στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, όπως και στο παθολογικό και καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη.Το έτος 1999 εκπόνησε την 6μηνη πρακτική της άσκηση σε γνωστό κέντρο αδυνατίσματος (NEW DAY) με μεγάλη επιτυχία. Το έτος 2000 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ) εργάστηκε ως επιστημονική υπεύθυνη σε κέντρο αδυνατίσματος (LIGHT) και αργότερα συνέχισε την συνεργασία της με τα NEW DAY ως επιστημονική υπεύθυνη ,τα έτη  2000- 2003.Παράλληλα από το 2000 μέχρι σήμερα είναι σύμβουλος διατροφής προσωπικού, μεγάλων επιχειρήσεων, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής  στον χώρο εργασίας.Από το 2000 μέχρι σήμερα αρθρογραφεί σε περιοδικά υγείας, (όπως :Παιδί και Νέοι Γονείς, Forma,Biblos of cooking),σε διάφορα επιστημονικά site στο internet (π.χ. diet up) και έχει μιλήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 Radio με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ». Επίσης έχει κάνει ομιλίες σε πνευματικά κέντρα, εκκλησίες και συλλόγους με κύρια θεματολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και της νηστείας στον ανθρώπινο οργανισμό.Από το 2003 μέχρι σήμερα διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι.

Συνέδρια:

Τον Δεκέμβρη του 1997 παρακολούθησε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας με θέμα «Το μεταβολικό σύνδρομο της παχυσαρκίας».- Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησε τις εργασίες της 2ης επιστημονικής  Διημερίδας  «Θεραπευτική αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, οφέλη από την Απώλεια βάρους».- Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησε συστηματικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισμού.- Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησε τη διημερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους» που πραγματοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ»  του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.- Τον Δεκέμβριο του 2008 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Διαταραχές Διατροφής σε παιδιά και εφήβους», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.- Τον Ιανουάριο του 2009 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία» , στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.- Τον Μάρτιο του 2009 παρακολούθησε τα επιστημονικά σεμινάρια με θέμα «Παχυσαρκία Ενηλίκων», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.- Τον Απρίλιο του 2010 κατέθεσε εργασία με θέμα «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ» στην οποία παρουσίασε αναλυτικά τους παράγοντες προδιάθεσης και τους παράγοντες προσωπικότητας που οδήγησαν το άτομο στη διατροφική διαταραχή. Στη συνέχεια  παρουσίασε λεπτομερώς τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού. Η εργασία αξιολογήθηκε άριστη. Έκτοτε κατέχει εξειδίκευση σε διατροφικές διαταραχές, πιστοποιώντας επίσημα τον τίτλο σπουδών της με «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισμένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.

Ξένες γλώσσες:

Έχει πτυχίο Lower στα Αγγλικά και Certificatt στα Γαλλικά.

Μέλος Συλλόγων:

Από το 2000 είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων –Τεχνολόγων διατροφής.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • •Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων
  • •Ανθρωπομετρία
  • •Μέτρηση βασικού μεταβολισμού
  • •Εργομέτρηση
  • •Διατροφική εκπαίδευση - Διατροφική παρέμβαση
  • •Αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφών
  • •Παροχή υπηρεσιών διαδικτυακά

Έξτρα παροχές:

Εξειδίκευση σε διατροφικές διαταραχές πιστοποιημένη επίσημα με τον τίτλο σπουδών «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισμένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Τετάρτη :14:00-10:00 Τρίτη - Πέμπτη: 11:00-18:00


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook