Ελευθερία - Έρη
Κεχαγιά

Ψυχολόγος
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (Κεχαγιά Ελευθερία - Έρη Γ.)
Νεαπόλεως 7, Μαρούσι - Νέα Φιλοθέη, 15123, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ (Κεχαγιά Ελευθερία - Έρη Γ.) Νεαπόλεως 7, Μαρούσι - Νέα Φιλοθέη, 15123, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 50 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Είναι σημαντικό για την ποιότητα της καθημερινότητας και της ζωής μας, όχι μόνο να φροντίζουμε ώστε να απαλλασσόμαστε με υγιή και αποτελεσματικό τρόπο από τα διάφορα συμπτώματα και τα προβλήματα, αλλά να εντοπίζουμε και τα αίτια που τα προκαλούν, ώστε να συνειδητοποιούμε το «γιατί» μας συμβαίνουν. Αυτός είναι και ο σκοπός της συμβουλευτικής - θεραπευτικής σχέσης, η οποία μας επιτρέπει να ερευνούμε τα πιο σημαντικά μας θέματα. Θα χαρώ να φανώ βοηθητική σε αυτά που σας προβληματίζουν ή σας δημιουργούν δυσκολίες στην ανάπτυξη του δυναμικού σας και σας στερούν τη χαρά. Σημαντικά εργαλεία μου στην άσκηση του επιστημονικού μου αυτού λειτουργήματος, είναι η εκτενής επιστημονική μου κατάρτισή σε Ελλάδα και εξωτερικό, η εικοσαετής εμπειρία μου, αλλά και το μεράκι και κίνητρό μου να αξιοποιώ το δυναμικό μου αυτό, προς όφελος των συνανθρώπων μου. Γι αυτό κι επέλεξα αυτή την υπέροχη δουλειά! Εμπιστευθείτε τον ειδικό που σας «εμπνέει», αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας και αυτή θα γεμίσει από «φως» και δύναμη! Καλή αρχή!

Σπουδές:

Αποφοίτησε από το Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Εκάλης.

Έκανε τις βασικές της σπουδές στη Ψυχολογία και στη συνέχεια την ειδίκευση της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Μ.Α. in Counselling Psychology) στο Keele University της Αγγλίας (U.K.).

Συνεχίζοντας τις σπουδές της, απέκτησε επίσης δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, στη Ψυχοθεραπεία. Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας.

Εμπειρία:

 • Εκπαιδεύθηκε στη Συνθετική Προσέγγιση στη Ψυχοθεραπεία (Integrative Psychotherapy) αποκτώντας την ευρωπαϊκή πιστοποίηση (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας - ECP Psychotherapist). Σημαντικό μέρος στην προσέγγισή της έχει η έμφαση σε ψυχαναλυτικά στοιχεία.
 • Έχει επίσης εκπαιδευθεί από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.ΘΕ.Α.) στην Εκμάθηση Δεξιοτήτων σε παιδιά Δημοτικού, από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και το Ε.ΠΙ.ΨΥ στην Πρόληψη Κατά της Χρήσης Ψυχοτρόπων Ουσιών (Ναρκωτικών), καθώς και από το ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας) στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Συμβουλευτικής Σχολών Γονέων.
 • Συνεργάζεται με ιδιωτικά Προσχολικά Κέντρα και Σχολεία στην Αθήνα και στην περιφέρεια ως εξωτερικός συνεργάτης, παράσχοντας Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Παιδιά, Παιδαγωγούς /Εκπαιδευτικούς και Γονείς.
 • Έχει απασχοληθεί επί σειρά ετών ως τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και διδάσκουσα μαθημάτων Ψυχολογίας, σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. της Αθήνας και στο τ. Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ως ψυχοθεραπεύτρια, για τις περιπτώσεις σεξολογικών δυσλειτουργιών ψυχογενούς βάσης.
 • Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών, με τον Δήμο Λιβαδειάς - στη Λιβαδειά Βοιωτίας, έχοντας την επιστημονική ευθύνη και το συντονισμό, ομάδων Σχολών Γονέων (Ομάδων Ευαισθητοποίησης Γονέων), Προσχολικής, Σχολικής και Εφηβικής ηλικίας, καθώς και ομάδας Αυτογνωσίας.
 • Εργάζεται ως ιδιώτης από το 1996, με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, επάνω σε προβλήματα και δυσκολίες, συμπεριφοράς, διάθεσης, σχέσεων, επικοινωνίας, κ.α., παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και επί αγχωδών διαταραχών (Νευρωσικών συμπτωμάτων) και ψυχοσωματικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.
 • Εκ παραλλήλου με την Αθήνα, το 2001 ξεκίνησε την ιδιωτική της πράξη και στην πόλη της Λιβαδειάς, κατόπιν θερμής παρότρυνσης γονέων και άλλων κατοίκων της πόλης και του νομού, μετά, τόσο την επιτυχημένη σειρά των βιωματικών σεμιναρίων που διεξήγαγε στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και τις επιστημονικές ομιλίες της, κατόπιν προσκλήσεων των τοπικών φορέων, σε θέματα γύρω από τη ψυχολογία του ανθρώπου, τις ανάγκες και την ανάπτυξή του.
 • Έχει εκλεγεί δύο φορές έως τώρα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. (1999 - 2003) και τελευταίως επανεξελέγη τον Μάρτιο 2013. Έχει επίσης διατελέσει δύο φορές μέλος της Επιτροπής Έγκρισης Νέων Μελών της ΕΕΣ, επί δύο τετραετίες αντίστοιχα.
 • Συνέδρια:

  Συνεχής επιμόρφωση εντός και εκτός Ελλάδας

  Ξένες γλώσσες:

  Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά.

  Μέλος Συλλόγων:

  Μέλος των Επαγγελματικών Συλλόγων:

  Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (European Association for Counselling - EAC).

  Πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Ψ.Ε.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy - EAP).

  Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ: Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων, Ζεύγους, Γονέων, Οικογένειας, Ομάδων (Groups - Σχολές Γονέων (Parenting Groups)
  • Προβλήματα, Ενηλίκων (ενδεικτικά): Καθημερινών «κωλυμάτων» - Γάμου, Σχέσεων, Επικοινωνίας, Συμπεριφοράς - Βελτίωση Διαπροσωπικών Σχέσεων (Αυτογνωσία / Ενδυνάμωση / Ανάπτυξη Δυναμικού) / Επίτευξη Στόχων κ.π.ά.
  • Παιδιών / Εφήβων (ενδεικτικά): Ζήλιας, μελέτης, ύπνου, νυχτερινής ενούρησης, προσκόλλησης / συστολής, έλλειψης πειθαρχίας / ανυπακοή, μοναχικότητας κ.ά. - στο σχολείο δυσκολία προσαρμογής, απόκτησης φίλων κ.ά.
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Άγχος (νευρώσεις) π.χ. κρίσεις πανικού, φοβίες, ιδεοψυχαναγκασμοί, υποχονδρίες εξαρτητικότητα / παθητικότητα - καταθλιπτική διάθεση, κυκλοθυμία, επιλόχειος κατάθλιψη κ.ά. – Νευροφυτικές / Ψυχοσωματικές διαταραχές π.χ. προβλήματα γονιμότητας, ημικρανίες κ.π.ά.
  • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (SKYPE) ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
  • ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με άλλες ειδικότητες π.χ. ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο, νευρολόγο, εξειδικευμένο ψυχολόγο στην παροχή test επαγγελματικού προσανατολισμού / Σύμβουλο σταδιοδρομίας και στα: αξιολογήσεις / εκτιμήσεις / ψυχομετρικά test / μαθησιακές δυσκολίες
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΟΜΙΛΙΕΣ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ / ΑΡΘΡΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  Έξτρα παροχές:

  Διαδυκτιακές ( μέσω Internet , Skype ) Συνεδρίες Συμβουλευτικής για ενήλικες

  Σημαντικές πληροφορίες:

  Έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά σε θέματα του αντικειμένου της και δίνει ομιλίες επάνω σε θέματα που αφορούν και σχετίζονται με τον άνθρωπο, την εξέλιξή του και την ανάπτυξη του δυναμικού του.

  Θεωρεί ανεκτίμητες, τις γνώσεις που μπορεί και ο πιο "απλός" άνθρωπος να δώσει στους γύρω του.

  Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της, είναι η Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο και τα Κοινά, η Διατήρηση των Ηθών και Εθίμων της χώρας μας όπως π.χ οι Παραδοσιακοί μας Xοροί (πρώην μέλος Λυκείου Ελληνίδων), η Προστασία των Zώων, το Κολύμπι, οι Περίπατοι, η Συνεύρεση με καλούς φίλους, το Θέατρο, το Σινεμά, το Διάβασμα βιβλίων Ψυχολογίας και βιβλίων Ταξιδιωτικού, Πολιτιστικού και Γεωγραφικού ενδιαφέροντος.

  Προσέφερε τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στο Δήμο Αθηναίων και έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες διεθνών εθελοντικών οργανώσεων όπως στο πρόγραμμα «Volunteers for Peace» στο New Hampshire, U.S.A.(International Volunteer Organization) σε πρόγραμμα Συμβουλευτικής, απευθυνόμενο σε αμερικανούς μαθητές ευπαθών οικονομικών τάξεων, με ιδιαίτερες ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

  Η ανακάλυψη νέων χωρών και λαών, μέσω των ταξιδιών αποτελεί πάντοτε πηγή προσωπικού εμπλουτισμού, αναζήτησης και αναψυχής της.  Follow us on Facebook Follow us on Twitter
  Find us on Facebook