Δημήτριος
Φιλίππου

Γενικός Χειρουργός
Φιλίππου Δημήτριος Κ.
Σούτσου Δ. 22, Αθήνα - Πλατεία Μαβίλη, 11521, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Φιλίππου Δημήτριος Κ. Σούτσου Δ. 22, Αθήνα - Πλατεία Μαβίλη, 11521, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 50 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
«Ο βίος βραχύς, η τέχνη μακρή, ο καιρός οξύς, η πείρα σφαλερή και η κρίσις χαλεπή» Ιπποκράτης (Κως460 π.Χ.-Λάρισα 377 π.Χ.) Ο Ιπποκράτης είναι ο θεμελιωτής της σύγχρονης ορθολογικής ιατρικής, καθώς κατάφερε να την διαχωρίσει από τη μεταφυσική και να την απαλλάξει από τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, και τις δεισιδαιμονίες με τις οποίες συνδέονταν η υγεία και οι ασθένειες εκείνη την εποχή. Λέγοντας αυτά τα λόγια ο Ιπποκράτης μας υπενθυμίζει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη, η επιστήμη ατέλειωτη, ο χρόνος λίγος, η πείρα πολλές φορές λανθασμένη και η απόφαση για το σωστό δύσκολο. Στα λόγια αυτά συνοψίζεται το δύσκολο έργο του ιατρού. Ένα έργο επίπονο, που πρέπει να είναι αφιερωμένο στην ανακούφιση του πάσχοντος συνανθρώπου από τον πόνο, την αρρώστια και το φόβο. Συνταιριάζοντας την επιστήμη με τη φιλοσοφία και τη ιατρική τέχνη διαμόρφωσε την ανθρωποκεντρική ιατρική η οποία διέπετε από ηθική και ανθρωπισμό. Σήμερα με την αλματώδη τεχνολογική πρόοδο η σύγχρονη ιατρική καλείται να βελτιώσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας χρησιμοποιόντας τα νέα εργαλεία που της παρέχει η τεχνολογία, αλλά πάντα συνδυάζοντας τα με σύνεση και σοφία και σύμφωνα με τις ηθικές αρχές και αξίες που διατύπωσε ο πατέρας της Ιατρικής. Ο σύγχρονος ιατρός πρέπει να έχει πάντοτε «ασκείν περί τα νουσήματα δύο, ωφελέειν ή μη βλάπτειν», και να συνδυάζει την επιστήμη, με τον ανθρωπισμό και την ηθική άσκηση του λειτουργήματός του.

Σπουδές:

Ο Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήλθε με Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1995 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά τη διάρκεια των βασικών σπουδών υπήρξε πρωτοπόρος, έδειξε ιδιαίτερη κλήση στα επιστημονικά δρώμενα της ιατρικής, εμπνεύστηκε και ίδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στο χώρο της Ιατρικής Εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η κίνηση αυτή έχει λάβει ελληνικά και διεθνή βραβεία με κυριότερο αυτό της Ακαδημίας Αθηνών.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αριστομένους, (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης) στο Νομό Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας όπου χρημάτισε Γενικός Γραμματέας.

Κατά τη διάρκεια λήψης της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής εκπαιδεύτηκε σε διάφορα μεγάλα κέντρα της Αθήνας

  • ΓΟΝΚ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας
  • ΓΠΝΝΑ “Η Αγία Όλγα”, Α’ Χειρουργική Κλινική
  • ΓΝΠΝΠ “Τζάνειο”, Α’ Χειρουργική Κλινική

καθώς της Ελβετίας

  • Hopital Daler, Clinique Chirourgie
  • Hopital Cantonal du Fribourg, Clinique Chirourgie.

Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής το 2006.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το Μάθημα της Ανατομίας, και έλαβε τον τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητήτο 2008.

Από το 2006 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και συνεργάζεται με διάφορα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές στην Αθήνα εργάζεται ως ιδιώτης. Συνεργάζεται με διάφορα ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Αθήνα.

Από το 2008 έως το 2013 ήταν επιστημονικά υπεύθυνος χειρουργός στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα.

Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Κλινική Νέο Αθήναιο Ευρωθεραπεία και υπεύθυνος της Μονάδας Εφαρμογών Laser.

Έχει ειδικευτεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στα διάφορα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού στη χειρουργική μαστού, θυρεοειδούς και ενδοκρινών αδένων, στην προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική αποκατάσταση των κηλών, των παθήσεων του παχέος εντέρου, του πεπτικού συστήματος και του πρωκτού, των παθήσεων του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος.

Παρουσιάζει σημαντικό επιστημονικό έργο, με δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, μετάφραση πολλών ιατρικών βιβλίων, και συγγραφή βιβλίων για ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό.

Εμπειρία:

1995: Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό πτυχίου “Λίαν Καλώς”.

2002: Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Άριστα».

2006: Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής.

Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΔ/407/80) από το Ακαδημαϊκό Έτος 2006-2007.

1992: Εκπαίδευση στις Τεχνικές Διερεύνησης των Αιμορραγικών Διαταραχών, στο Κέντρο Αιμορραγικών Διαθέσεων και Θρομβοφιλίας του ΓΝΝΠΑ «Αγία Σοφία».

1993: ΕκπαίδευσηστηΧειρουργικήΟγκολογίαστο Izevsk Hospital of Surgical Oncology, Russia.

1994-2002: Εκπαίδευση σε βασική έρευνα-μελέτη Ελευθέρων ριζών, Οξειδωτικών και Αντιοξειδωτικών, Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

1995: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παροχής Πρώτων Βοηθειών, Εθνικό Κέντρο Αμέσου Βοηθείας, Αθήνα

1997-2000: Συνεργάτης της Κλινικής Πλαστικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

1997-2005: Ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική, Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Α’ Χειρουργική Κλινική του ΓΝΝΝ. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα», Α΄ Χειρουργική Κλινική του ΓΠΝ Πειραιά «Τζάνειο».

1998: Αντιμετώπιση Πόνου(ΕΠ 940005 Υγεία και Πρόνοια), ΠΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας».

1998: Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση(ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού για την Υγεία), ΓΠΝΑ «Σισμανόγλειο».

2000: Ελεγκτής ιατρός στην Mednet (Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών).

2003: Σεμινάρια πλαστικής χειρουργικής προσώπου: Κρημνοί, μεταμόσχευση μαλλιών. Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

2004: Ενδοκρινολογικός Καρκίνος, ΚΕΚ ΓΝΝΑ «Ιπποκράτειο».

2005: Πρόληψη και Αντιμετώπιση Χειρουργικών Λοιμώξεων, ΚΕΚ ΓΠΝΝΠ «Τζάνειο».

2005: Laparoscopic Surgery Training in Basic Skills, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών.

2005: Training in Laparoscopic Colectomy, Clinique de Chirurgie, Hopital Daler, Fribourg, Switzerland.

2005-2006: Training in Advanced Laparoscopy, Bariatric Surgery and Hepato-Biliary Surgery, Clinique de Chirurgie, Hopital Cantonal de Fribourg, Switzerland

2007: Laparoscopic Gastric Banding Training Course, Geng Belgium.

2008: Advanced Laparoscopic Abdominal Surgery, Hambourg Germany.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Κλινικό και Εργαστηριακό Έργο

Εκπαίδευση σε Τεχνικές Διερεύνησης των Αιμορραγικών Διαταραχών, Αθήνα 1992

Ογκολογικό Νοσοκομείο της πόλης Ιζέβσκ στη Ρωσία. (Izevsk, Russia 1993)

Bασική έρευνα-μελέτη Ελευθέρων ριζών, Οξειδωτικών και Αντιοξειδωτικών, Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1994-2002)

1997-2000: Συνεργάτης της Κλινικής Πλαστικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς»

1997-2005: Ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική, Γ.Ο.Ν.Κ. "Οι Άγιοι Ανάργυροι", ΓΝΝΝ. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα», ΓΠΝ Πειραιά «Τζάνειο»

2005-2006: Clinique de Chirurgie, Hopital Cantonal, Fribourg, Switzerland Και 2005: Daleur Clinique, Fribourg, Switzerland

2007: Laparoscopic Gastric Banding Trainign Course, Geng Belgium 2008: Advanced Laparoscopic Abdominal Surgery, Hambourg Germany

Ερευνητικό Έργο

Πρόταση για το 2ο ΚΠΣ: Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής στην Επιδημιολογία και Πρόληψη του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS). Συνεργασία Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Επιστημονικός συνεργάτης. Πραγματοποιήθηκε τελικά στα πλαίσια λειτουργίας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας).

Πρόταση για το 2ο ΚΠΣ: Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής στη Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Συνεργασία Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. (Επιστημονικός συνεργάτης. Πραγματοποιήθηκε τελικά στα πλαίσια λειτουργίας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας).

Η αυξημένη παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) καθώς και η παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα νεοπλασματικά κύτταρα ως αιτία τοξικής αναιμίας σε αρρώστους με καρκίνο του μαστού (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Βιοϊατρικής Έρευνας 1994 - Πανεπιστήμιο Αθηνών) (Άμισθος Επιστημονικός Συνερευνητής).

Σχέση μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) και δραστικότητα της ΝΟ-συνθάσης και της ξανθινοξειδάσης στον ορό του αίματος μεταμοσχευθέντων ασθενών με ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Βιοϊατρικής Έρευνας 1994 - Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ωνάσσειο Καρδιοχειρουργικό Ιδρυμα) (Άμισθος Επιστημονικός Συνερευνητής).

Παρόν και Μέλλον στις Μεταμοσχεύσεις Ιστών και Οργάνων (Ενημερωτικό Πρόγραμμα, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας 1994)(Επιστημονικός Υπεύθυνος).

2nd European Medical Student’s Symposium (Public Health Policies and Programmes: analysis and evaluation, EEC-Directorate Generale V, Public Health Dept., 1995) (ΕπιστημονικόςΥπεύθυνος).

Παθοφυσιολογία των Ελευθέρων Ριζών στο Έγκαυμα. Νέες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις (ΕΠΕΤ ΙΙ, ΥΠΕΡ 97-Υποτροφία Διδακτορικής Διατριβής) (Επιστημονικός Υπεύθυνος).

Προσυμπτωματικός Έλεγχος και Ενημέρωση του Γυναικείου Πληθυσμού για τον Καρκίνο του Μαστού (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Ογκολογίας 1998 -ΓΟΝΚ) (Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης).

Σχεδιασμός και Οργάνωση Τακτικού Ιατρείου για την Εξυπηρέτηση των Ασθενών με Κολοστομία (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Ογκολογίας 1998-ΓΟΝΚ) (Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης).

Καταγραφή παθήσεων μαστού και διαγνωστική έρευνα με το σύστημα περιοδικού ελέγχου για την πρόληψή τους, στον πληθυσμό των βορείων προαστίων της Αθήνας, (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Βιοϊατρικής Έρευνας, 1999-ΓΟΝΚ) (Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης).

Καταγραφή παθήσεων μαστού και διαγνωστική έρευνα με το σύστημα περιοδικού ελέγχου για την πρόληψή τους, στον πληθυσμό των δυτικών προαστίων της Αθήνας, (ΚΕΣΥ - Επιτροπή Βιοϊατρικής Έρευνας, 1999-ΓΟΝΚ) (Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης).

Συμμετοχή σε πρόγραμμα Καταγραφής των Αθλητικών Κακώσεων από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, 2001.

Διδακτικό Έργο

Από έδρας διδασκαλία (αρκετά θέματα) στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσιολογίας του Ανθρώπου, στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993-1995).

Διαλέξεις στο κατ’ επιλογήν μάθημα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: Θεωρητική και Πρακτική Σημασία της Θρόμβωσης και της Ινωδόλυσης (1993-1995).

Διδασκαλία του μαθήματος της Αθλητιατρικήςστο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2002).

Διδασκαλία του μαθήματος της Λειτουργικής Ανατομικήςστο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2002).

Διδασκαλία του μαθήματος της Υγιεινής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2002).

Διδασκαλία του μαθήματος της Άσκησης και Χρόνιες Παθήσεις στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2002).

Διδασκαλία θεμάτων Αθλητιατρικήςστους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2002).

Σεμινάρια για τη Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, Αθήνα 1993-1994.

Βασικές αρχές της Ανατομικής του Ανθρώπου, Σεμινάρια Προπονητών Ταε-Κβο-Ντο, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Ιούνιος 2002.

Αρχές Αθλητιατρικής και Πρώτες Βοήθειες, Σεμινάρια Προπονητών Ταε-Κβο-Ντο, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Ιούνιος 2002.

Θεωρητική διδασκαλία και φροντιστηριακές ασκήσεις, ΚΕΚ Ε210, Γ’ΠΕΣΥΠ, Τζάνειο 2005.

Θεωρητική διδασκαλία και φροντιστηριακές ασκήσεις, ΚΕΚ Ε203, Γ’ ΠΕΣΥΠ, Τζάνειο 2005.

Ανατομία-Φυσιολογία, Νοσηλευτική Αθήνας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005-2006).

Θεωρητική διδασκαλία και φροντιστηριακές ασκήσεις, ΚΕΚ Υ05-Υ.02-02/Ε065, Α’ ΠΕΣΥΠ, Ιπποκράτειο 2005.

Θεωρητική διδασκαλία και φροντιστηριακές ασκήσεις, ΚΕΚ Y05-Y.02-02/E017, Α’ ΠΕΣΥΠ, ΚΑΤ 2005.

Σύμφωνα με τιε κείμενες διατάξεις (ΠΔ 407/80) πρόσληψη από το 1ο Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους ωςΕπισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής για το γνωστικό αντικείμενο Ανατομία-Ιστολογία-Εμβρυολογία.

Νοσολογία ΙΙ,Θεωρητική διδασκαλία του μαθήματος, ΙΕΚ Βάρης (Α΄Εξάμηνο 2006-2007).

Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις, Θεωρητική διδασκαλία του μαθήματος, ΙΕΚ Αργυρούπολης (Α΄ Εξάμηνο 2006-2007).

Μικροβιολογία-Υγιεινή, Θεωρητική διδασκαλία του μαθήματος, ΙΕΚ Περιστερίου (Α΄ Εξάμηνο 2006-2007).

Πρώτες Βοήθειες, Θεωρητική διδασκαλία του μαθήματος, ΙΕΚ Περιστερίου (Α΄ Εξάμηνο 2006-2007).

Συνέδρια:

Kolokotronis Κ, Filippou D, Katrivessis C, Papazachariou K, Papakostas P. Epidimiological study of upper gastrointestinal haemorrhagies in a pathological clinic of a large hospital.

1st European Medical Students' Symposium, Athens, Greece 14-15th April 1995

Filippou D, Papadopoulos V.

Workshop on Medical Ethics in Transplantations.

5th EMSA's GA. Hamburg, September 9-16, 1995

Filippou D, Papadopoulos V.

Project on Organizing a Blood-Donoring Strategy with a train.

1st Greek-Bulgarian Symposium for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria, November 15-17th 1995

 

Filippou D, Papadopoulos V.

Organ and Tissue Transplantation. Ethical Problems.

1st Greek-Bulgarian Symposium for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria, November 15-17th 1995

 

Filippou D, Myrianthefs P, Shangova-Grigoriadi S, Rizos S.

Duration of Laparoscopic Cholocystectomy and Electrocardiographic Changes.

2nd Balcan Congress of Medicine and Dentistry for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria 24-26 October 1998,

 

Filippou D, Myrianthefs P, Grigoriadis E, Rizos S.

Intra-Abdominal Pressure (IAP) During Laparoscopic Cholocystectomy and Electrocardio-graphic Changes.

2ndBalcan Congress of Medicine and Dentistry for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria 24-26 October 1998

 

Myrianthefs P, Filippou D, Triga A, Rizos S.

Laparoscopic Cholocystectomy and Electrocardiographic Changes in Patients with Past History of Cardiovascular Disease.

2ndBalcan Congress of Medicine and Dentistry for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria 24-26 October 1998

 

Myrianthefs P, Filippou D, Triga A, Rizos S.

Volume of Carbon Dioxide Used for Pneumoperitoneum During Laparoscopic Cholocystectomy and Electrocardiographic Changes.

2ndBalcan Congress of Medicine and Dentistry for Students and Young Doctors, Plovdiv, Bulgaria 24-26 October 1998

 

Tsikkinis C, Filippou D, Manganas D, Mihalaki L, Rizos S, Nissiotis A. Spilled Stones During Laparoscopic Cholocystectomy: A rare cause of Abscess Formation.

4thBI Annual International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery, Athens May 26-28th1999

 

Filippou D, Rizos S, Ammari S, Tsikkinis C, Nissiotis.

Laparoscopy in Diagnosis and Staging of Intra-Abdominal Malignancies.

4thBI Annual International Symposium on Advanced Laparo-Endoscopic Surgery, Athens May 26-28th1999

 

Manganas D, Filippou D,Panousopoulos E,Ammari S,Aravantinos G, Nisiotis A,Rizos S.

Second Look Laparoscopy can Replace Second Look Laparotomy in Ovarian Cancer.

4thInternational Symposium on Advanced Laparoendoscopic Surgery, Athens, May 27-29th1999

 

Rizos S, Manganas D, Filippou D,Michalaki L,Ammari S, Nisiotis A.

The Role of Laparoscopy in the Diagnosis and Treatment of Advanced Gastric Cancer.

4thInternational Symposium on Advanced Laparoendoscopic Surgery, Athens, May 27-29th1999

 

Filippou D, Karakitsos D, Vourvoulakis G, Tsakiris A, Dossis E, Ghizaris S, Drosinopoulos P.

Alterations of the Cardiovascular System in Army Recruits Due to Stressful Military Events and Aerobic Exersice.

XXXlll lnternational Congressοn Military Medicine, Helsinki, Finland, 25-30 June 2000

 

Filippou D, Hatzielefheriou N, Vourvoulakis G, Tsakiris A, Karanassios P, Gizaris S, Drosinopoulos P.

Smoking Habbits in Young Army Recruits.

XXXlll lnternational Congressοn Military Medicine, Helsinki, Finland, 25-30 June 2000

 

Filippou D, Vourvoulakis G, Tsakiris A, et al.

Drugs and Young Army Recruits.

XXXlll lnternational Congressοn Military Medicine, Helsinki, Finland, 25-30/6/00

 

Filippou D, Maridaki M, Baltopoulos G.

Alterations in total antioxidant capacity in high performance athletes due to strenuous training.

European Congress of Sport Sciences, Athens, July 13-15, 2002

 

Filippou D, Maridaki M, Baltopoulos P.

Vitamin C induced alterations of serum total antioxidant capacity in young athletes.

European Congress on Sports Sciences, Athens, July 13-15, 2002

 

Anemoduras N, Rizos S, Aggelopoulos Hr, Bramis K, Filippou D, Dervenis C.

Ventral Hernia Repair.

2ndMediterannean & Middle Eastern Endoscopic Surgery Congress, Athens, Greece 31/10-2/11/2003

 

Anemodouras N, Rizos Sp, Aggelopoulos Hr, Bramis K, Filippou D, Dervenis C.

Trocar’s site complications after laparoscopic cholocystectomy.

2ndMediterannean & Middle Eastern Endoscopic Surgery Congress, Athens, Greece 31/10-2/11/2003

 

Filippou DC, Proestos Ch, Triantopoulou Ch, Paraskeva K, Kolimpiris Ch, Sofianou K, Avgerinos K, Rizos Sp, Dervenis Ch.

Intussusception due to large lipoma of the right colon.

9thBiennial Congress of Coloproctology, ECCP 2003, Athens, Greece,31/05-3/06/2003

 

Triantopoulou Ch, Filippou DK, Maniatis P, Avgerinos K, Anemodouras N, Delis S, Rizos S, Dervenis C.

Diagnosis of extra-intestinal pathologies by virtual colonoscopy. Case Report.

9thBiennial Congress of Coloproctology, ECCP 2003, Athens, Greece,31/05-3/06/2003

 

Vezakis Α, Filippou D, Panousopoulos H, Vasilas K, Kaniotis K, Perrakis E, Rizos S.

Endoscopic biliary stenting in malignant obstructive jaundice. How safe and effective?

5thCongress of Balcan Union of Oncology, Belgrad Serbia 15-17/11/2005

 

Filippou DK, Vezakis A, Haralambous A, Tsikkinis C, Nissiotis A, Rizos S.

Complications of subcutaneous port catheter placement in cancer patients.

5thCongress of Balcan Union of Oncology, Belgrad Serbia 15-17/11/2005

 

Filippou D, Papadopoulos V, Mimidis K, Condilis N, Filippou G, Avgerinos E, Rizos S.

Alterations of platelets in acute pancreatitis.

5th European General Medicine Congress, Kos Greece September 2005

 

Filippou D, Filippou G, Avgerinos E, Condilis N, Triga A, Dasoulas K, Pavlakis E, Rizos S.

Hernia repair under local anaesthesia.

5th European General Medicine Congress, Kos Greece September 2005

 

Filippou D, Filippou G, Avgerinos E, Condilis N, Triga A, Dasoulas K, Pavlakis E, Rizos S.

Hernia repair under local anaesthesia.

WONCA Europe 2005, Kos Greece, 3-7 September 2005

 

Filippou D, Papadopoulos V, Mimidis K, Condilis N, Filippou G, Avgerinos E, Rizos S.

Alterations of platelets in acute pancreatitis.

WONCA Europe 2005, Kos Greece, 3-7 September 2005

 

Athanassopoulos A, Triga A, Smailis D, Rizos S, Filippou D.

The role of CT imaging in Fournier;s gangrene.

16th European Symposium of Urogenital Radiology. 10-13 September 2009, Athens, Greece

 

Athanassopoulos A, Triga A, Smailis D, Rizos S, Filippou D.

The role of CT scan in the diagnosis of intraabdominal fistulas.

16th European Symposium of Urogenital Radiology. 10-13 September 2009, Athens, Greece

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Μέλος Συλλόγων:

Ιατρικός Σύλλογος ΑθηνώνΕλληνική Χειρουργική ΕταιρείαΕταιρεία Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής

Διακρίσεις και Οργανωτικό-Διοικητικό Έργο

Προπτυχιακά Σεμινάρια με θέμα: «Πήξη του Αίματος», Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 1990-1991 

Προπτυχιακά Σεμινάρια με θέμα: «Αίμα-Καρδιά-Κυκλοφορικό», Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 1991-1992

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Φυσιολογίας με θέμα: «Φυσιολογία του Αίματος», Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα Ιανουάριος-Ιούνιος 1992

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Φυσιολογίας με θέμα: «Μικροκυκλοφορία-Εσωτερικό Περιβάλλον», Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 10-11 Απριλίου 1993

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Φυσιολογίας με θέμα: «Φυσιολογία των βιολογικών συστημάτων πληροφόρησης», Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 21-22 Μαΐου 1996

3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής, Θεσσαλονίκη 12-14 Μαρτίου 1993

Ημερίδα με θέμα: «Παρόν και Μελλοντικές Προοπτικές στις Μεταμοσχεύσεις Ιστών και Οργάνων», Αθήνα 27 Μαρτίου 1994

Πρόεδρος στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, Αθήνα 14-16 Απριλίου 1995

President of the 1st European Medical Students' Symposium, Athens April 15-16th 1995

Πρόεδρος στο 1ο Ελληνο-Βουλγαρικό Συμπόσιο Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, Φιλιππούπολη Βουλγαρία, 15-17 Νοεμβρίου 1995

Ταμίας του Τμήματος Αθηνών της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών για το έτος  1993

Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας από το Σεπτέμβριο του 1993 έως και το Δεκέμβριο του 1996 (θητείες 2)

Μέλοςτου European Board (ΔιοικητικούΣυμβουλίου), Fund Raising Director της European Medical Students' Association (EMSA) γιατο 1995

National Coordinator (Εθνικός Συντονιστής) της EMSA-GREECE από το 1995

Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για το 1997.

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Νέων Ιατρών από το 1997

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι»,1997-1999

Μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι», 1997-1999

Εκπρόσωπος του ειδικευομένων ιατρών του ΓΟΝΚ (1997-1998)

Μέλος του Χειρουργικού Τομέα του ΓΟΝΚ

Ιδρυτικό Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης του Άγχους, και Μέλος του ΔΣ

Υπότροφος της ΓΓΕΤ για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Ελεύθερες ρίζες και έγκαυμα», στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΕΤ ΙΙ (ΥΠΕΡ ‘97). Η πρόταση του προγράμματος βαθμολογήθηκε με άριστα. (βλ. Παράρτημα 7)

Editor του περιοδικού JEMSA (1994-1995)

Editor στο περιοδικό JEESurgery (2009)

Reviewer (Κριτής) σε περισσότερα από 20 διεθνή περιοδικά στο χώρο της Ανατομίας και της Χειρουργικής (2008-σήμερα)

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Νέο Αθήναιο Ευρωθεραπεία», 2015-σήμερα

Συνεργασία με νοσοκομεία:

ΙΑΣΩ GENERAL ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟ ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ MEDITERRANEO HOSPITAL

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: 17:00μμ-22:00μμ Πέμπτη: 17:00μμ-22:00μμ Παρασκευή: 17:00μμ-20:00μμ

Τιμοκατάλογος:

Αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία παθήσεων πρωκτού (αιμορροϊδες, κύστη κόκκυγα, συρίγγιο) με χρήση Laser. Χειρουργική ογκολογία (παθήσεις μαστού, στομάχου, εντέρου) Λαπαροσκοπική χειρουργική (χολή, σκωληκοειδίτιδα, έντερο κοκ) Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς) Χειρουργική δέρματος και υποδορίου (κύστεις, λιπώματα, κατακλίσεις, όγκοι και καρκινώματα του δέρματος) Χειρουργική μαστού

Σημαντικές πληροφορίες:

Δημοσιεύσεις σε Διεθνή Περιοδικά

Philippou DK, Papadopoulos V, Sakellariou P.

Scientific Association of Greek Medical Students': A window to the United Europe.

Jemsa 1994, 3:10-12

Filippou D, Vourvoulakis G, Tsakiris A, Drossinopoulos P.

Alterations of the cardiovascular system in army recruits due to stressful military event and aerobic exersice.

Int Rev Arm Forc Mil Med 2000, 73(3):153-158

Filippou D, Papadopoulos V, Kiparidou E, Demertzis N.

Adamantinoma of Tibia. A rare case of local reccurence with lung metastases 24 years later. (Case Report).

JPGM 2003, 49(3):74-77

 

Dervenis C, Delis S, Filippou D, Avgerinos C.

Intestinal obstruction and perforation.

Dig Dis 2003, 21(1):68-77

 

Filippou DK, Rizos S, Nissiotis A.

Primary Breast Tuberculosis.

Radiology and Oncology 2003, 37(1):1-4

 

Triga A, Paraskeva A, Filippou D.

Water Intoxication During Hysteroscopy. A case report.

Rev Bras Anestesiol 2004; 54: 6: 832 – 835

 

Filippou D, Rizos S, Nissiotis A, Papadopoulos V.

A Rare Case of Clinically Silent Giant Pheochromocytoma.

The Internet Journal of Oncology. 2004. Vol.2 Num.1

 

Baltopoulos P, Filippou D, Sigala F.

Popliteal Entrapment Syndrome (PAES). A functional of anatomical syndrome?

Clin J of Sport Med 2004, 14;(1):8-12

 

Mimidis K, Papadopoulos V, Kotsianidis J, Filippou D, Bourikas G, Dervenis C, Kartalis G.

Alterations of Platelet function, number and indexes during acute pancreatitis.

Pancreatology 2004, 4:22-27

 

Mimidis K, Papadopοulos V, Katsinelos P, Deftereos S, Filippou D, Kartalis G.

Gastrocolic fistula secondary to nonsteroidal anti-inflammatory drug abuse in a cirrhotic patient.

Rom J Gastroenterol 2004, 13;(1):39-41

 

Avgerinos G, Koupidis S, Filippou DK.

Impact of European Union Enlargement on Health professional and Health Care Systems.

Health Policy 2004, 69:403-8

 

Triantopoulou C, Vasilaki A, Filippou DK, Koulentianos H.

Adult ileocolic Intussusception secondary to a Submucosal Cecal Lipoma.

Abdom. Imaging 2004, 29(4):426-8

 

Filippou D, Kolimpiris C, Anemodouras N, Rizos S.

Modified capitonage in partial cystectomy performed for liver hydatid disease. Report of 2 cases.

BMC Surgery 2004, 4:8

 

Filippou DK, Tsikinis C, Filippou GK, Nissiotis A, Rizos S.

Rupture of totally implantable central venous access devices.

World J Surg Oncol 2004, 2(1):36

 

Filippou D, Kalliakmanis A, Triga A, Grigoriadis E, Shipkov C, Rizos S.

Sport related plantar fasciitis. Current diagnostic and therapeutic advances.

Folia Medica 2004, 46(3):56-60

 

Stergioulas A, Filippou D, Triga A, Grigoriadis E, Shipkov C.

Low Back pain in physical education teachers.

Folia Medica 2004, 46(3):51-5

 

Filippou D, Triantopoulou C, Kolimpiris C, Rizos S.

Primary combined Intra- and Extra- abdominal actinomycosis. A Case Report.

Rom J Gastroenterol 2004, 13(4):337-40

 

Filippou DK, Triga A, Rizos S, Grigoriadis E, Shipkov C, Nissiotis A.

ECG Changes after laparoscopic cholocystectomy.

Folia Medica 2004, 46(4):37-41

 

Filippou D, Avgerinos E, Pavlakis E, Rizos S.

Recent advances in the diagnosis and therapy of cholangiocarcinoma.

J BUON 2005 15(1):33-37

 

Filippou D, Psimitis J, Zizi D, Rizos S.

A rare case of ascending colon actinomycosis mimicking cancer.

BMC Gastroenterol 2005, 5(1):1

 

Delis S, Filippou D, Dervenis C, Burke G, Ciancio G.

Kidney transplantation with two donor ureters in patient with previous ileogastric conduit.

Transpl Int 2005, 18(7):884-886

 

Perrakis E, Vezakis A, Velimezis G, Filippou D.

Solitary rectal ulcer mimicking malignant stricture.

Rom J Gastroenterol 2005, 14(3):289-291

 

Rizos S, Filippou D, Triga A, Vezakis A, Kondilis N, Skandalakis P.

Fourniers gangrene. Immediate diagnosis and multimodality treatment is the cornerstone for successful outcome.

Ann Chir Ital 2005, 76(6),:563-7

 

Filippou D, Vezakis A, Filippou G, Kondilis N, Rizos S,  Skandalakis P.

A rare case of ectopic pancreas in the ampulla of Vater presented with obstructive jaundice.

Ann Chir Ital 2006 Nov-Dec;77(6):517-9

 

Filippou D, Filippou G, Triga A, Kondilis N, Kiparidou E, Rizos S, Skandalakis P.

Malignant trichilemmal tumor of the scalp. Report of a case and a short review of the literature.

Ann Chir Ital 2006, 77(2):179-81

 

Pikoulis E, Daskalakis P, Avgerinos E, Gougoudi E, Karavokyros I, Leppäniemi A, Pavlakis E, Filippou D, Psalidas N, Kondilis N, Tsatsoulis P.

Blunt trauma to the extrahepatic biliary tract. Multicenter Study.

Ann Chir Ital 2006, 77(4):319-322

 

Leonardou P, Striggaris K, Pappas P, Filippou D, Bramis I, Tsavaris N, Gouliamos A, Vlachos L.

Screening of Patients after colectomy: Virtual Colonography.

Abdom Imag 2006, Sep-Oct;31(5):521-8. Epub 2005 Dec 5

 

Triantopoulou C, Filippou D, Maniatis P, Paraskeva K, Avgerinos K, Dervenis C.

Virtual colonoscopy in the evaluation of a pararectal cavitary lesion after hysterectomy.

Gastrointestl Endosc 2006, 63():705-6, Discussion 706

 

Filippou D, Pashalidis N, Skandalakis P, Rizos S.

Malignant Gastrointestinal Stromal Tumor of the Ampulla of Vater presenting with obstructive jaundice.

JPGM 2006, 52(3):204-6

 

Pavlakis E, Avgerinos E, Filippou D, Pikoulis E, Tsatsoulis P, Skandalakis P.

Open Reconstruction of Sizeable Ventral Hernias in the Laparascopic Era.

Am Surgeon 2006, 72(2):139-44

 

Andromanakos N, Skandalakis P, Troupis T, Filippou D.

Constipation of Anorectal Outlet Obstruction: Pathophysiology, Evaluation and Management.

J Gastroenterol Hepatol 2006, 21(4):638-46

 

Hatzimarkou A, Filippou DK, Papadopoulos V, Filippou G, Rizos S, Skandalakis P.

Desmoid tumor in Gardner’s Syndrome presented as acute abdomen.

WJSO 2006, 28:4:18

 

Andromanakos N, Filippou D, Skandalakis P, Papadopoulos V, Rizos S, Simopoulos K.

Anorectal Incontinence. Pathogenesis and choice of treatment.

J Gastrointest Liver Dis 2006 Mar;15(1):41-9

 

Stergioulas A, Filippou D.

Effects of physical conditioning on lipids and arachidonic acid metabolites in untrained boys: A longitudinal study.

Appl Physiol Nutr Metab 2006, 31(4):432-41

 

Pappas P, Dalianis N, Filippou D, Leonardou P, Filippou G, Kondilis N, Trigka A, Rizos S,  Skandalakis P.

Automatic Rupture of Unused Intraport Catheter. Report of a Case.

Ann Chir Ital 2007 May-Jun;78(3):233-6

 

Andromanakos N, Filippou D, Skandalakis P, Kouraklis G, Kostakis A.

An extended retroperitoneal abscess caused by duodenal diverticulum perforation. Report of a case and short review of the literature.

Am Surg 2007 Jan;73(1):85-8

 

Stergioulas A, Filippou D.

A rare case of iliopsoas weakness in a woman after delivery

Folia Med (Plovdiv). 2007;46(3):51-5

 

Filippou D, Tselepis D, Filippou G, Papadopoulos V.

Advances in Liver Echinococcosis: Diagnosis and Treatment.

Clin Gastroenterol Hepatol 2007 Feb;5(2):152-9

 

Papadopoulos V, Tsakiridis K, Filippou D, Aggelopoulos P, Nikiforidis D, Baltatzidis G.

Comparison of stroke among Christians and Muslims in Thrace, Greece.

Rural Remote Health 2006, 6(2):505

 

Manolis E, Filippou D, Theoharis S, Panagiotaropoulos Th, Lappas D, Mοmpheratou E.

Anatomical Landmarks: Dimensions of the mastoid air cell system in the Mediterranean population. Our experience from the anatomy of 298 temporal bones.

Anat Sci Int. 2007 Sep;82(3):139-46

 

Filippou D, Papadopoulos V, Triga A, Filippou G, Rizos S, Skandalakis P, Manolis E.

Nitric oxide, antioxidant capacity, nitric oxide synthase and xanthine oxidase plasma levels in a cohort of burne patients.

Burns. 2007 Dec;33(8):1001-7. Epub 2007 May 31

 

Kalaitzi C, Papadopoulos V, Michas K, Vlasis K, Skandalakis P, Filippou D.

Compined brief psychosexual intervention after mastectomy: Effects of sexuality, body image, and psychological wellbeing.

J Surg Oncol. 2007 Sep 1;96(3):235-40

 

Manolis E, Kaklamanos I, Spanakis N, Filippou D, Panagioaropoulos T, Tsakris Α, Siomos Κ.

Tissue concentration of transforming growth factor beta1 (TGF-beta1) and basic fibroblast growth factor (b-FGF) in skin wounds created with CO2 laser and scalpel: A comparative experimental study, using an animal model of skin resurfacing.

Wound Repair Regen. 2007 Mar-Apr;15(2):252-7

 

Pappas P, Dalianis N, Filippou DK, Condiis N, Rizos S, Skandalakis P.

Automatic rupture of unused intraport catheter. Case report.

Ann Ital Chir. 2007 May-Jun;78(3):233-6

 

Anagnostoulis S, Mimidis K, Papadopoulos V, Papalazarou D, Argyropoulou P, Iakovidis C, Polychronidis A, Karayiannakis A, Filippou DK, Simopoulos C.

Subcutaneous metastasis from a gastrointestinal stromal tumor of the stomach: a case report.

J BUON. 2007 Oct-Dec;12(4):549-52

 

Andromanakos N, Filippou D, Papadopoulos V, Kouraklis G, Christianakis E, Kostakis A.

New concepts in the therapeutic options of liver metastases from colorectal cancer.

J BUON. 2007 Oct-Dec;12(4):445-52

 

Passomenos D, Filippou D, Makrodimitri P, Karzi E, Rizos S, Skandalakis P, Simopoulos C.

Direct rupture of splenic hydatid cyst without volume loss: report of a unique case.

Folia Med (Plovdiv). 2007;49(1-2):22-4

 

Kailidou E, Pavlakis EG, Katsiva V, Avgerinos E, Tibishrani M, Christianakis E, Condilis N, Skandalakis P, Pikoulis E, Filippou D.

Misleading interpretation of distended post-op bowel images in Helical CT scan.

Ann Ital Chir. 2007 Jul-Aug;78(4):315-7

 

Pavlakis E, Avgerinos E, Stathoulopoulos A, Godevenos D, Diamantopoulou K, Thomas-Tsagli E, Condilis N, Smailis D, Christianakis E, Tsatsoulis P, Skandalakis P, Filippou D.

Gastrointestinal stromal tumor of the gastric serosa protruding to the greater omentum. Report of a giant tumor with a rare histological pattern.

Ann Ital Chir. 2008 Sep-Oct;79(5):363-6

 

Christianakis E, Papatzimas K, Papavasiliou A, Pashalidis N, Rizos S, Filippou D.

Brain melanoma presented in a young child with neurocutaneous melanocytosis.

J BUON. 2008 Oct-Dec;13(4):598

 

Panteris V, Vezakis A, Filippou G, Filippou D, Karamanolis D, Rizos S.

Influence of juxtapapillary diverticula on the success or difficulty of cannulation and complication rate.

Gastrointest Endosc. 2008 Nov;68(5):903-10

 

Christianakis E, Paschalidis N, Filippou G, Chorti M, Andromanakos N, Pitiakoudis M, Rizos S, Filippou D.

Torsion of an intrahydrocelic sac in a child: A case report.

Cases J. 2008 Jun 16;1(1):18

 

Manolis EN, Filippou DK, Papadopoulos VP, Kaklamanos I, Katostaras T, Christianakis E, Bonatsos G, Tsakris A.

The culture site of the gallbladder affects recovery of bacteria in symptomatic cholelithiasis.

J Gastrointestin Liver Dis. 2008 Jun;17(2):179-82

 

Pitiakoudis M, Kirmanidis M, Tsaroucha A, Christianakis E, Filippou D, Sivridis E, Simopoulos C.

Carcinoid tumor of the appendix during pregnancy. A rare case and a review of the literature.

J BUON. 2008 Apr-Jun;13(2):271-5

 

Perdikides TP, Avgerinos E, Christianakis E, Fotis T, Chronopoulos A, Siafakas KX, Pashalidis N, Filippou DK.

Bilateral giant femoropopliteal artery aneurysms: a case report.

J Med Case Rep. 2008 Apr 20;2:114

 

Chatzipetrou M, Avgerinos E, Christianakis E, Barmparas G, Pashalidis N, Stathoulopoulos A, Tsatsoulis P, Smailis D, Filippou D.

Hepatic abscess in a pre-existed simple hepatic cyst as a late complication of sigmoid colon ruptured diverticula: a case report.

J Med Case Rep. 2008 Mar 14;2:83

 

Christianakis E, Pashalidis N, Kokkinou S, Pitiakoudis M, Mplevrakis E, Chorti M, Rizos S, Filippou D.

Acute jejunoileal obstruction due to a pseudopolyp in a child with undiagnosed Crohn’s disease: a case report.

J Med Case Rep. 2008 Feb 20;2:54

 

Christianakis E, Bouchra K, Koliatou A, Paschalidis N, Filippou D.

Gastroparesis associated with gastroptosis presenting as a lower abdominal bulking mass in a child: a case report.

Cases J. 2009 Nov 4;2:184

 

Velimezis G, Filippou D, Filippou G, Condilis N, Vezakis A, Perrakis E, Eftstratios C, Rizos S, Paschalidis N.

Intestinal perforation by a foreign body, without identifying a perforation site at laparotomy.

Ann Ital Chir. 2009 Jan-Feb;80(1):61-4

 

Manolis EN, Filippou DK, Tsoumakas C, Diomidous M, Cunningham MJ, Katostaras T, Weber AL, Eavey RD.

Radiologic evaluation of the ear anatomy in pediatric cholesteatoma.

J Craniofac Surg. 2009 May;20(3):807-10

 

Christianakis E, Paschalidis N, Filippou G, Rizos S, Smailis D, Filippou D.

Low Spigelian hernia in a 6-year-old boy presenting as an incarcerated inguinal hernia: a case report.

J Med Case Rep. 2009 Jan 29;3:34

 

Christianakis E, Paschalidis N, Filippou G, Smailis D, Chorti M, Rizos S, Filippou D.

Cecal epiploica appendix torsion in a female child mimicking acute appendicitis: a case report.

Cases J. 2009 May 29;2:8023.

 

Andromanakos NP, Filippou DK, Pinis SI, Kostakis AI.

Anorectal incontinence: a challenge in diagnostic and therapeutic approach.

Eur J Gastroenterol Hepatol. 2013 Nov;25(11):1247-56

 

Andromanakos N, Filippou D, Pinis S, Kostakis A.

An unusual synchronous ileosigmoid and ileoileal knotting: a case report.

J Med Case Rep. 2014 Jun 18;8:200Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook