Παναγιώτης
Αντωνόπουλος

Ψυχολόγος - Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων – Εφήβων – Παιδιών - Οικογένειας & Ζεύγους
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Σοφοκλή Βενιζέλου 93, Άγιοι Ανάργυροι, 13561, ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέχεται η δυνατότητα κατ’οίκον επισκέψεων.
FB Share
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σοφοκλή Βενιζέλου 93, Άγιοι Ανάργυροι, 13561, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 50 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Η επιτυχία της θεραπείας σχετίζεται άμεσα με την ανακάλυψη του συναισθηματικού κόσμου του πελάτη μου. Η ανακάλυψη αυτή έρχεται θέτοντας τις σωστές ερωτήσεις. Η σωστή ερώτηση οδηγεί πάντα σε κάτι εξαιρετικό: ο πελάτης βλέπει πώς οι ανασφάλειές του, τα εσωτερικά θέματα και οι φόβοι περιορίζουν τη ζωή του. Ο πελάτης ανακαλύπτει πώς μπορεί να απελευθερωθεί επιτέλους από τα συναισθηματικά ζητήματα της καθημερινής ζωής. Με εφόδια την κλινική εμπειρία και την επαγγελματική μου κατάρτιση, βοηθώντας σας να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τους φόβους και τις ανασφάλειές που περιορίσουν τη ζωή σας και επιφέρουν άγχος, κατάθλιψη ή άλλες συμπεριφορές, ανακαλύπτουμε μαζί τις απαντήσεις που θα σας απελευθερώσουν από τα προσωπικά και συναισθηματικά διλήμματα σας.

Σπουδές:

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 2008 απέκτησε το πτυχίο του στην Ψυχολογία (B.Sc.) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία (M.Α.) στο Πανεπιστήμιο Indianapolis- University of Indianapolis, USA. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό κύκλο σεμιναρίων Κλινικής Ψυχοπαθολογίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου στα πλαίσια του προγράμματος της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στην χρήση, ερμηνεία και αξιολόγηση ψυχολογικών δοκιμασιών και τεστ καθώς και στην διάγνωση προβλημάτων ψυχοπαθολογίας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την διαχείριση προβλημάτων άγχους, καθώς και για τις νέες προσεγγίσεις στην θεραπευτική έκβαση της κατάθλιψης. Έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και θεραπευτική παρέμβαση ζητημάτων σεξουαλικότητας και σεξουαλικών δυσλειτουργιών στα πλαίσια προγράμματος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Εμπειρία:

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο ΓΠΝ Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο (Αγία Όλγα) στον ψυχιατρικό τομέα καθώς και στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο) στην διασυνδετική ψυχιατρική. Τέλος, συμμετείχε στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση περιστατικών άγχους, μετατραυματικού στρες και αυτοκτονικού ιδεασμού στο 106 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας της Εθνοφρουράς Κύπρου στη Λευκωσία. Έχει ασχοληθεί με την ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, την αντιμετώπιση και παρέμβαση σε κρίσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων. Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο του στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα με ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε στον ξενώνα φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών «Μελία» της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

Συνέδρια:

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης έχει εκπαιδευτεί  και έχει εκπαιδεύσει μέσω ημερίδων και βιωματικών εργαστηρίων γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας στο φαινόμενο της βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying) καθώς και σε ζητήματα διαχείρισης των συμπεριφορών του παιδιού και των σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Έχει συνεργαστεί με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο όπου και πραγματοποίησε διαλέξεις με θέμα "Διαχείριση συγκρούσεων ζευγαριού και γονέων-παιδιών" στα Χανιά Κρήτης και στο Ηράκλειο Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών «Ευτυχισμένος Γονέας – Ευτυχισμένο Παιδί».

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά

Μέλος Συλλόγων:

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης κατέχει την υπ. αριθμόν 4902/08 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου της Νομαρχίας Αθηνών 2008 και είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Ασκεί το επάγγελμα σύμφωνα με τους Κώδικες Δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Αμερικάνικου Συλλόγου Ψυχολόγων (APA).

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

 • Παρέχονται υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους για θέματα όπως:
 • ◦Άγχος & Στρες
 • ◦Διαταραχή πανικού
 • ◦Φοβίες
 • ◦Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
 • ◦Διαταραχές διάθεσης, κατάθλιψη, μελαγχολία
 • ◦Επιθετικότητα
 • ◦Διαταραχής πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία)
 • ◦Διαζύγιο
 • ◦Πένθος
 • ◦Προβλήματα σχέσεων σε προσωπικό- οικογενειακό επίπεδο
 • ◦Σεξουαλικές δυσλειτουργίες (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία κ.τ.λ.)
 • ◦Ατομικές συνεδρίες εξ αποστάσεως μέσω Skype (βιντεοκλήση)

Έξτρα παροχές:

Επισκέψεις κατ' οίκον κατόπιν συνεννόησης. Παροχή υπηρεσιών εξ' αποστάσεως μέσω Skype.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή :10:00πμ- 23:00μμ Σάββατο:10:00πμ-15:00μμ

Τιμοκατάλογος:

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων Ψυχοθεραπεία ζεύγους και οικογένειας Διαχείριση πένθους, απώλειας, διαζυγίου, χωρισμού Άγχος, Στρες, Κρίση Πανικού, Φοβίες, Άγχος ασθένειας Ψυχοσωματικά συμπτώματα, Σωματοποιημένο άγχος Κατάθλιψη, Διπολική διαταραχή, Μελαγχολία Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Έμμονες ιδέες Σεξουαλική λειτουργία (επιθυμία, στύση, εκσπερμάτιση) Διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία) Διαταραχές ύπνου (αϋπνία, υπερυπνία, εφιάλτες) Διαχείριση θυμού, Επιθετικότητα Προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας Αυτογνωσία, Αυτοβελτίωση, Αυτοεκτίμηση, Εποπτεία


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook