Δρ Δημήτριος
Ασημομύτης MSc PhD

Χειρουργός Θώρακα
Ασημομύτης Δημήτριος Ν.
Άρεως 36, Εντός Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, Παλαιό Φάληρο, 17562, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Ασημομύτης Δημήτριος Ν. Άρεως 36, Εντός Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου, Παλαιό Φάληρο, 17562, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 50 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Ο καρκινος και προλαλμβάνεται και θεραπεύεται ....

Σπουδές:

Γεννήθηκε το 1969 στη πόλη του Πειραιά. Αποφοίτησε αριστούχος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Pavia στην Ιταλία ενώ, μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός, ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Θώρακος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Εμπειρία:

Απέκτησε το τίτλο ειδικότητας το 2009 και ξεκίνησε να ασκεί τη Χειρουργική Θώρακος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αναλαμβάνοντας την υπευθυνότητα της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου. Το 2011 μετέβη στο Κεμπέκ του Καναδά όπου εργάστηκε στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Institute Universitaire de Cardiologie et de Pneumologie – Hopital Laval στα πλαίσια εξειδίκευσης στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Θώρακος (VATS). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2012, ασκεί τη Χειρουργική Θώρακος συνεργαζόμενος με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών και του Πειραιά. Ειδικεύεται στην εκτέλεση επεμβάσεων στους πνεύμονες και τον οισοφάγο με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (VATS - video-assisted thoracic surgery).

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Το 2011 παρουσίασε τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα “ Εκτίμηση των επιπέδων πλάσματος των NT-proBNP, cTnT και CRP κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου στη Καρδιοχειρουργική” και απέκτησε το τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Pavia. Το 2014 του απενεμήθη ένας ακόμα τίτλος, εκείνος του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώνοντας Πειραματική Εργασία με θέμα “Μελέτη των ιστοπαθολογικών αλλοιώσεων πνευμονικού μοσχεύματος κονίκλου σε συνθήκες θερμής και ψυχρής ισχαιμίας”.

Συνέδρια:

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Ξένες γλώσσες:

Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά

Μέλος Συλλόγων:

Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάρδιο-Θωρακικής Χειρουργικής (EACTS - European Association for Cardio-Thoracic Surgery) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Χειρουργών Θώρακος (ESTS -European Society of Thoracic Surgeons).

Συνεργασία με νοσοκομεία:

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 17:00

Τιμοκατάλογος:

Ιατρική επίσκεψη και εξέταση


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook