Σοφία
Ελευθερίου

Διαιτολόγος
Ελευθερίου Σοφία Δ.
Εθνικού Στρατού 6, Κηφισιά, 14562, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Ελευθερίου Σοφία Δ. Εθνικού Στρατού 6, Κηφισιά, 14562, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc Master of Science Κλινικής Διατροφής Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Σπουδές:

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κηφισιάς με Άριστα 19,5 και κατά την εισαγωγή της στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε τη πρώτη θέση εισαγωγής κατά σειρά επιτυχίας. Για αυτήν της τη διάκριση έλαβε την πρώτη της υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), καθώς κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε 3 επιπλέον υποτροφίες από το ίδιο ίδρυμα. Κατά το τέταρτο και τελευταίο έτος σπουδών της συμμετείχε στην υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε τέσσερα διαφορετικά Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και εκπόνησε την Πτυχιακή της Διατριβή (Άριστα 10). Κατά την αποφοίτηση από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αρίστευσε (Άριστα 9,1) και πρώτευσε μεταξύ των υπολοίπων. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών της εξασφάλισε υποτροφία του Χαροκοπείου Ιδρύματος για τα δύο μετέπειτα χρόνια Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Διατροφής – Διαιτολογίας στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Κλινικής Διατροφής.και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της διατριβή (Αριστα 10). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με Άριστα 9.

Εμπειρία:

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία από την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών της δουλεύει παρέχοντας υπηρεσίες Διαιτολόγου - Διατροφολόγου, ενώ από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο. 

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας για μαθητές Γυμνασίου (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence), χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρμοδιότητα την οργάνωση και υλοποίηση Προγράμματος Διατροφικής Παρέμβασης.

Συνέδρια:

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Ξένες γλώσσες:

Ελληνικά: ΆπταισταΑγγλικά: Πτυχιο Advanced of Cambridge

Αγγλικά: Βασικες γνωσεις

Μέλος Συλλόγων:

Από το 2008 έως το 2010 διετέλεσε Ειδική Γραμματέας Συνδικαλισμού και Οργάνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και ταμίας της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος για τα έτη 2009-2010, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Αντιμετώπιση Παχυσαρκίας
  • Διαιτολογικές Συνεδρίες

Έξτρα παροχές:

Σωματομετρήσεις Λιπομέτρηση Δερματοπτυχομέτρηση

Τιμοκατάλογος:

Πρώτη επίσκεψη 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) - διάρκεια 60 λεπτά. Επόμενες επισκέψεις αναλόγως την συχνότητα (30-50 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) - διάρκεια 30-60 λεπτά.

Σημαντικές πληροφορίες:

Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ελευθερίου Σοφία αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας διατροφικές συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις τόσο για το κοινό όσο και για επιστήμονες υγείας.


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook