Δημήτριος
Κετίκογλου

Καρδιολόγος
Κετίκογλου Δημήτριος Γ.
Εγνατία 63, Θεσσαλονίκη, 54623, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
FB Share
Κετίκογλου Δημήτριος Γ. Εγνατία 63, Θεσσαλονίκη, 54623, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 20 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 100 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Ιατρική επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Σπουδές:

Απόφοιτος των Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Υγείας και Κοινωνικής Προνοίας των Κ.Α.Τ.Ε.Ε.  (1980).  Απόφοιτος του Ιατρικού τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(12/1986).

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας στην Κοζάνη εργάσθηκα στο 403 Γ.Σ.Ν. στην παθολογική κλινική για 14 μήνες. Υπηρέτησα στο Αγροτικό Ιατρείο Προβατά Ν. Σερρών από 01/01/1989- 30/03/1990. Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητος της Καρδιολογίας τον Απρίλιο του 1993 ύστερα από ειδίκευση μου στις καρδιολογικές κλινικές των Α) Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και Β) Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδεύτηκα για 6 μήνες στην ηχωκαρδιογραφία (2D, M - mode , παλμικό και συνεχές έγχρωμο Doppler), στο νοσοκομείο Α.Χ.Ε.Π.Α., καθώς για ένα έτος και στην διοισοφάγεια ηχωκαρδιογραφία, καθώς για 6 μήνες στην δυναμική ηχωκαρδιογραφία (stress-echo) στο Hammersmith Hospital London .

 

Εμπειρία:

.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ ιατρείο στην οδό Εγνατία 63 (τηλ. 00302310241455). Ήμουν για 4 (τέσσερα) χρόνια τακτικό μέλος της Β’ βάθμιας υγειονομικής επιτροπής του Τ.Ε.Β.Ε.

Ήμουν από το 1993 –2000 άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Α’ καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το 2000 μέχρι σήμερα Διευθυντής Στεφανιαίας Μονάδας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και από 2006 και Διευθυντής του εργαστηρίου Ηχωκαρδιογραφίας.

Διενεργώ κατ’ έτος περισσότερες από 3.800 διαθωρακικές ηχωκαρδιογραφικές μελέτες, καθώς επίσης περίπου 750 διοισοφάγειες ηχωκαρδιογραφικές μελέτες εκ των οποίων 60 διεγχειρητικές και περίπου 100 stress-echo

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Είμαι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από Μάρτιο 2000 με θέμα: «Έλεγχος λειτουργικότητας μυοκαρδίου δεξιάς κοιλίας με ηχωκαρδιογραφική δοκιμασία δοβουταμίνης σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα δεξιάς κοιλίας».

 Δίδασκα μαθήματα σε  φοιτητές και ειδικευόμενους στη καρδιολογία από το 1994-2002  στην Α’ Καρδιολογική κλινική Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ.

. Συμμετέχω ως συγγραφέας κεφαλαίων και μεταφραστής στην έκδοση των κάτωθι ιατρικών βιβλίων: Α) « Η προσέγγιση του ενήλικα καρδιοχειρουργικού ασθενή»,     Β) « Η έσω θωρακική αρτηρία στη χειρουργική επαναιμάτωση του μυοκαρδίου»     Γ) «Εσωτερική Παθολογία», Δ) «Απεικόνιση στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις» 2012 Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδη.

Συνέδρια:

Συμμετείχα σε πολλές ομάδες ιατρικών εργασιών όπως Α) Μελέτη για επιβίωση μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (ISIS -4), β) Μελέτη της διαστολικής λειτουργίας της αριστερής κοιλίας σε αρτηριακή υπέρταση με το χορήγηση διπυπιδαμόλης (4ο Πανελλήνιο συνέδριο αρτηριακής υπέρτασης), Γ) Μελέτη της διαστολικής λειτουργίας της αρ. κοιλίας σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο (Σ.Ε.Λ.), (7ο Πανελλήνιο συνέδριο υπερήχων), Δ) Μελέτη της διαστολικής λειτουργίας της αρ. κοιλίας με τη χορήγηση διπυριδαμόλης σε ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στεφανιαία νόσο,(9ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο). Συνολικά από το 1993 μέχρι σήμερα συμμετείχα και παρουσίασα 49 ερευνητικές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχουν δημοσιευθεί 21 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά, καθώς και 10 ανασκοπήσεις με θέματα καρδιολογίας-ηχωκαρδιογραφίας . Υπήρξα ομιλητής σε 19 πανελλήνια συνέδρια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς σε 21 συνέδρια ηχωκαρδιογραφίας, 9 συνέδρια κλινικής καρδιολογίας της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά.

 

Μέλος Συλλόγων:

Είμαι ενεργό μέλος (FELLOWSHIP -FESC) της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Association of European Echocardiography and Association of Heart Failure (member), της Ελληνική Καρδιολογικής Εταιρείας, Καρδιολογικής Εταιρείας  Βορείου Ελλάδος, καθώς και της αντιυπερτασικής εταιρείας, και είμαι μέλος των ομάδων εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας των ηχοκαρδιογραφίας, δοκιμασίας κοπώσεως, υπέρτασης, καρδιακής ανεπάρκειας, βαλβιδοπαθειών.

Παρακολούθησα όλα τα πανελλήνια καρδιολογικά συνέδρια και συμπόσια που οργάνωσαν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία , όσον και η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος καθώς και σε αρκετά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια καρδιολογίας.

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2007, καθώς επίσης ήμουν μέλος του πυρήνα της ομάδας εργασίας της ηχοκαρδιογραφίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τα έτη 2005-2007.

Συμβεβλημένα Ασφαλιστικά Ταμεία:

Συνεργασία με νοσοκομεία:

Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη 20:00μμ- 22:00μμ

Σημαντικές πληροφορίες:

Είμαι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου δίδαξα

« Πρώτες βοήθειες» για 5 χρόνια και υπήρξα συνδιοργανωτής της ομάδος επειγούσης ιατρικής. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook