Αργυρώ
Κυπραίου

Χειρουργός ΩΡΛ & Πλαστικής Προσώπου - Διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός - Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ
ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
Μπουμπουλίνας 31-33, 3ος όροφος, Πειραιάς, 18535, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Μπουμπουλίνας 31-33, 3ος όροφος, Πειραιάς, 18535, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Η φροντίδα του ασθενούς, η σύγχρονη και μοντέρνα αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος είναι η βασική αρχή της καθημερινής μου πρακτικής. Η χειρουργική ειδικότητα βασίζεται στην καλή παρατήρηση και διάγνωση, καλό σχεδιασμό και άρτια τεχνική δεξιότητα, στην εκτέλεση της κάθε επέμβασης. Ιδιαίτερο πεδίο και μεγαλύτερο τμήμα της χειρουργικής μου πρακτικής είναι η λειτουργική ρινοπλαστική. Απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία, πολύχρονη εκπαίδευση και μεγάλος αριθμός περιστατικών ώστε ο χειρουργός να μπορεί να αναλάβει κάθε τύπο μύτης. Μέσα από την αγάπη για το αντικείμενο αυτό και την συχνή αναβάθμιση των τεχνικών, βάσει των διεθνών προτύπων, ανάγεται πλέον η λειτουργική ρινοπλαστική σε ξεχωριστή επιστήμη.

Σπουδές:

Η ιατρός Αργυρώ Κυπραίου γεννήθηκε στον Πειραιά.

Αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Πειραιά.

Πήρε Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με Λίαν Καλώς (8,0) το 1995.

Εμπειρία:

Έκανε υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, Τμήμα Γενικής Χειρουργικής.

Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μεταξά το 1996.

Ειδικότητα ΩΡΛ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από το 1997 εως το 2002 όπου και ειδικεύτηκε σε ευρύτερο πεδίο ρινοχειρουργικής και ρινοπλαστικής περι τα 3.000 περιστατικά.

Έκανε clinical attachment στο Νοσοκομείο Wythensaw-Withington,  S. Manchester, U.K , Τμήμα ΩΡΛ.

Έκανε μετεκπαίδευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου στο Πανεπιστήμιο UIC, Chicago, USA και ιδιαίτερα στο τμήμα ολικής ανάπλασης της ρινός με μόσχευμα πλευρικού χόνδρου.

Συνέδρια:

Είναι ομιλήτρια, σε πολλά συνέδρια με θέματα κυρίως τεχνικές ρινοπλαστικής. Έχει ανακοινώσεις και επιστημονικές εργασίες που αφορούν εξειδικευμένα θέματα ρινοπλαστικής και αντιμετώπισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Συμμετέχει κάθε έτος σε διεθνή και ευρωπαικά συνέδρια της EAFPS και στα ανάλογα χειρουργικά courses που αφορούν εξειδικευμένες τεχνικές ρινοπλαστικής, ωτοπλαστικής, κρημνών στο πρόσωπο, βλεφαροπλαστικής, ενέσιμων εμφυτευμάτων κα.

Μέλος Συλλόγων:

Είναι μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (EAFPS) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής.

Συμβεβλημένα Ασφαλιστικά Ταμεία:

Συνεργασία με νοσοκομεία:

Χειρουργεί στο Νοσοκομείο Metropolitan στο Ν. Φάληρο, όπου έχει τη θέση Αναπληρώτριας Διευθύντριας ΩΡΛ

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Ακουόγραμμα – Τυμπανόγραμμα
  • Έλεγχος Ιλίγγου
  • Ενδοσκόπηση Ρινός
  • Ενδοσκόπηση Λάρυγγα
  • ΠαιδόΩΡΛ
  • Ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή:18:00μμ -21:00μμ

Σημαντικές πληροφορίες:

Η κα Κυπραίου πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό η μύτη να εξατομικεύεται, ώστε να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή αλλά και στην προσωπικότητά του.

Μεγάλη σημασία έχει η σχέση και η επικοινωνία ιατρού και ασθενή ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία και ερωτηματικά. Οι απαιτήσεις του κάθε περιστατικού οφείλουν να συζητηθούν λεπτομερώς καθώς και οι διορθώσεις που θα γίνουν. Μια πρόβλεψη αποτελέσματος είναι δυνατή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η μοντέρνα διαφραγματορινοπλαστική είναι ο κύριος χειρουργικός  στόχος. Οι παλαιές τεχνικές αφήνουν την μύτη χωρίς στήριγμα δηλαδή αφαιρούν μεγάλα και καίρια τμήματα του χόνδρινου διαφράγματος αλλά και μεγάλα τμήματα οστών και χόνδρων προκειμένου να μικρύνει η μύτη. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα μύτης εμφανώς χειρουργημένης, αφύσικης, με υπερβολική λεπτή και χαμηλή ράχη, μυτερή κορυφή, κακό σχεδιασμό στα ρουθούνια. Μια μύτη που κεντρίζει το βλέμμα αρνητικά και φυσικά δεν αναδεικνύει  και δεν κολακεύει το πρόσωπο.Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook