Αγγελική
Λυκουρινού-Καραλέξη

Παιδίατρος
ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ - ΚΑΡΑΛΕΞΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Γούναρη Δ. 113, Γλυφάδα - Άνω Γλυφάδα, 16561, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ - ΚΑΡΑΛΕΞΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Γούναρη Δ. 113, Γλυφάδα - Άνω Γλυφάδα, 16561, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Γεννημένη στη Νίκαια του Πειραιά αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκα στην Παιδιατρική. Ξεκίνησα την ειδικότητά μου στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», την οποία και ολοκλήρωσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το 2006, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο μονοετές τμήμα ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο του ειδικότερου ενδιαφέροντός μου για την Αναπτυξιολογία Παίδων, παρακολούθησα επί δύο έτη, άπαξ εβδομαδιαίως, το Τμήμα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς επίσης συμμετείχα, ως εκπαιδευομένη, στο τετράμηνης διάρκειας Μεταπτυχιακό Διακρατικό Σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το ανωτέρω τμήμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, με θέμα την «Πρώιμη Διάγνωση και Αποκατάσταση Διαταραχών της Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης και Μαθησιακών Δυσχερειών». Επί 21 χρόνια (1992-2011), υπηρέτησα ως Παιδίατρος με ιδιαίτερη αγάπη και υπευθυνότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ στην Καλλίπολη του Πειραιά, όπου τα 11 τελευταία χρόνια διετέλεσα και καθήκοντα Προϊσταμένης, ελεγκτή και Υπεύθυνης Ιατρείων.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Από το Ιούνιο του 1992 μέχρι και σήμερα, εργάζομαι στο Ιδιωτικό μου Ιατρείο, το οποίο μετέφερα από τον Πειραιά στην Άνω Γλυφάδα τον Φεβρουάριο του 2018, όπου συνεχίζω να προσφέρω τη φροντίδα μου στους μικρούς μου ασθενείς με γνώμονα την επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την εμπειρία μου.
  • ◦Εξέταση νεογνών, νηπίων, παιδιών και εφήβων μέχρι 16 ετών και παρακολούθηση της σωματικής και ψυχοκινητικής ανάπτυξής τους.
  • ◦Προγραμματισμός και διενέργεια εμβολιασμών.
  • ◦Προγραμματισμός προληπτικών εργαστηριακών ελέγχων
  • ◦Παροχή ετήσιων πιστοποιητικών υγείας για σχολείο, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκηνώσεις, κ.τ.λ.
  • ◦Ενημέρωση και συμβουλευτική σε γονείς

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή:17:00μμ -20:00μμ

Σημαντικές πληροφορίες:

Για τους γονείς: Η γέννηση ενός παιδιού είναι το υπέρτατο θαύμα ζωής. Να θυμάστε πάντα ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για να μεγαλώσει σωστά χρειάζεται αγάπη, που δεν πρέπει να φοβάστε να εκδηλώνετε με κάθε ευκαιρία. Φροντίστε το παιδί σας να ζει μέσα στην αγάπη, την κατανόηση , τον έπαινο, την ασφάλεια, την δικαιοσύνη, την επιδοκιμασία, την παραδοχή και τη φιλία. Τότε μόνο θα μάθει να αγαπά, να είναι υπομονετικό, να εκτιμά, να είναι δίκαιο, να πιστεύει, να έχει αυτοεκτίμηση, θα μάθει να βρίσκει τη χαρά και την αγάπη μέσα στον κόσμο. Να θυμάστε πάντα ότι ο καθημερινός τρόπος ζωής σας είναι το πιο ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά σας.


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook