Σωτήριος
Πλαστήρας

Καρδιολόγος
Πλαστήρας Σωτήριος Χ.
Ιφικράτους 6 & Υμηττού 94, Αθήνα - Παγκράτι, 11634, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Πλαστήρας Σωτήριος Χ. Ιφικράτους 6 & Υμηττού 94, Αθήνα - Παγκράτι, 11634, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Ο Σωτήρης Πλαστήρας γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993-1999). Μετά την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως Ιατρός του περιφερειακού ιατρείου Παλαιοκκλησίου στο νομό Καρδίτσας (1999-2001) και της στρατιωτικής του θητείας ως ιατρός της Π. Αεροπορίας (2001-2002), ειδικεύτηκε αρχικά στην Παθολογία στην Πανεπιστημιακή κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου (2002-2004) υπό την διεύθυνση του καθηγητού Χαρ. Μουτσόπουλου. Ακολούθως, ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του νοσοκομείου Αλεξάνδρα (2006-2010) υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Ιωάν. Νανά.

Εμπειρία:

Επιστημονικός συνεργάτης Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα"Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών, νοσοκομείου Υγεία, Ευρωκλινικής Αθηνών

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Ιδιαίτερο πεδίο επιστημονικής ενασχόλησης αποτελεί η προσβολή της καρδιάς σε αυτοάνοσα συστηματικά νοσήματα. Έτσι από το 2004 ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου της Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών συμμετέχει στην εκπόνηση σημαντικών κλινικών μελετών σχετικά με την κατανόηση των μηχανισμών προσβολής του μυοκαρδίου και των πνευμόνων σε συστηματικά νοσήματα (Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Μυοσίτιδα, Σκληροδερμία). Στο διάστημα αυτό υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού Χαρ. Μουτσόπουλου αποκτά τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Η προσβολή του μυοκαρδίου στη σκληροδερμία-ανίχνευση με μαγνητική τομογραφία καρδιάς και συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους», με βαθμό Άριστα.Επιπλέον, ως συνεργάτης του Εργαστηρίου Υπερηχογραφίας Καρδιάς της Θεραπευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή νέων υπερηχογραφικών τεχνικών (stress echo, strain rate, TDI) για την μελέτη της καρδιακής λειτουργίας σε παθήσεις όπως στεφανιαία νόσο, αρτηριακή υπέρταση, μυοκαρδιοπάθειες, βαλβιδοπάθειες, συστηματικά νοσήματα και στον χρόνιο αλκοολισμό.Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, το μάθημα “Παθολογική Φυσιολογία Καρδιαγγειακού συστήματος” στο τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Περί τα 36 άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Μέλος Συλλόγων:

Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Μέλος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Τετάρτη: 13:00μμ - 21:00μμ, Τρίτη: 13:00-16.00μμ, Παρασκευή:12:00μμ - 18:00μμ


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook