Αλέξανδρος
Χαρώνης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
ATHENS VISION - ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΡΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ (Χαρώνης Αλέξανδρος Κ.)
Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 328-330, Καλλιθέα, 17673, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ATHENS VISION - ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΡΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ (Χαρώνης Αλέξανδρος Κ.) Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 328-330, Καλλιθέα, 17673, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 60 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Αλέξανδρος  Κ. Χαρώνης, MD

Διπλ. American Board of Ophthalmology

Δ/ντής Τμήματος Αμφιβληστροειδούς

Χειρουργική Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς

Οφθαλμικές Φλεγμονές

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Αλέξανδρος Χαρώνης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα.  Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών μετ’ επαίνου το 1991. Στις πανελλαδικές εξετάσεις του 1991 πέρασε με υποτροφία ως πρώτος επιτυχών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα το 1997.

Πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει έμμισθη μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ (USMLE μέρη 1,2 και 3).  Στο Νοσοκομείο Graduate του Πανεπιστημίου Hahnemann στη Φιλαδέλφεια ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση του στη Παθολογία (Internship).

Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία (Residency) στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Jules Stein του Πανεπιστημίου UCLA στο Λος Άντζελες.  Στις εξετάσεις απόκτησης του διπλώματος του Αμερικανικού Συμβουλίου Οφθαλμολογίας κατετάγη στο άνω 1% μεταξύ 500 και πλέον ειδικευόμενων οφθαλμιάτρων απ’όλα τα προγράμματα των ΗΠΑ.  Συνέχισε τις σπουδές του με εξειδικεύσεις (Fellowships) στη Χειρουργική του Αμφιβληστροειδούς στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Doheny του Πανεπιστημίου USC και στις Οφθαλμικές Φλεγμονές στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Jules Stein στο Λος Άντζελες. 

Εμπειρία:

Εργάστηκε ως συνεργάτης χειρουργός στο Doheny Retina Institute και στο Loma Linda University Medical Center και ως υπεύθυνος του τμήματος Αμφιβληστροειδοπάθειας της Προωρότητας στο St. Bernadine Medical Center.  Απ΄ τον Νοέμβριο του 2004 ως τον Ιούλιο του 2005 διεύθυνε το τμήμα Αμφιβληστροειδούς του Riverside County Regional Medical Center.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, της Αμερικανικής Εταιρίας Ειδικών Αμφιβληστροειδούς, της Ελληνικής Εταιρίας Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς και της Ελληνικής Εταιρίας Οφθαλμικών Φλεγμονών.Έχει συγγράψει πολλά άρθρα που αναφέρονται στους τομείς της υποειδικότητάς του και έχει συμμετάσχει με πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα 12:00-18:30 Τρίτη 9:00-15:30 Τετάρτη 13:00-19:00 Μαρούσι Πέμπτη 8:00-11:30 Παρασκευή 10:00-15:00

Σημαντικές πληροφορίες:

Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2005 και ανέλαβε το τμήμα Αμφιβληστροειδούς του οφθαλμολογικού κέντρου Orasis έως τον Μάιο του 2006.  Τον Ιούνιο του 2006 αποχώρησε για να ιδρύσει με τους συνεργάτες του το Ιατρικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας Athens Vision.Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook