Έυα
Ζήκου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος - Ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές - Παιδική Παχυσαρκία - Παθολογικές Καταστάσεις
ΖΗΚΟΥ ΕΥΑ
Καράγιωργα Σάκη 15, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΖΗΚΟΥ ΕΥΑ Καράγιωργα Σάκη 15, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 60 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ζήκου Εύα είναι πτυχιούχος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.Το ενδιαφέρον της για τις διατροφικές διαταραχές, την αντιμετώπισή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν, την οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων με βάση την ψυχολογική και διατροφική αντιμετώπισή τους και είναι master practiotioner στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία (Eating Disorders & Obesity) του Εθνικού Οργανισμού Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας - NCFED.Είναι Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας. Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2007 μέχρι και σήμερα. Η διαιτολόγος συμμετέχει σε εκστρατείες για την ενημέρωση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα με ομιλίες για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα διατροφής σε δήμους και σχολεία των νοτίων προαστίων. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» www.diatrofi.gr όπου και αρθρογραφεί επιστημονικά άρθρα, αλλά και στον έντυπο τύπο (εφημερίδες, εβδομαδιαία περιοδικά και περιοδικά των νοτίων προαστίων).

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Στόχος των προγραμμάτων διατροφής είναι η υιοθέτηση μίας καινούργιας διατροφικής συμπεριφοράς που στόχο έχει την ισορροπία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το πρόγραμμα διατροφής προσαρμόζεται στην καθημερινότητα του ατόμου και όχι το αντίθετο με εύκολες και πρακτικές λύσεις για την προσαρμογή του οργανισμού σε μία νέα διατροφική κατάσταση.
  • Εξατομικευμένα Προγράμματα διατροφής για
  • ◦Παιδική - Εφηβική - Ενήλικη Παχυσαρκία
  • ◦Διατροφικές Διαταραχές (Νευρική Ανορεξία, Νευρική Βουλιμία, Αδηφαγική Διαταραχή)
  • ◦Παθολογικές Καταστάσεις (σακχαρώδης διαβήτης Ι & ΙΙ, δυσλιπιδαιμίες, υπερ & υποθυρεοειδισμός, υπέρταση, παθήσεις του εντέρου (νόσος crohn,), παθήσεις των νεφρών κ.λπ.
  • ◦Αθλητές (αύξηση μυϊκής μάζας)
  • ◦Εγκυμοσύνη - Θηλασμό - Κλιμακτήριος
  • ◦Παρακολούθηση ασθενών με επεμβάσεις παχυσαρκίας (προεγχειρητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση)
  • Σωματομετρικοί έλεγχοι σύστασης λίπους, μυϊκής μάζας, υγρών σώματος και βασικού μεταβολισμού

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00πμ έως 21:00μμ Σάββατο από 10:00πμ εως 15:00μμ


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook